Με οδηγούς απορριμματοφόρων σχεδιάζει η κυβέρνηση να κινήσει τα ασθενοφόρα

Την άμεση απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με στρατιωτικούς, πυροσβέστες και δημοτικούς υπαλλήλους ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ. Καλεί δε την κυβέρνηση να προσληφθούν άμεσα το αναγκαίο προσωπικό στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου η δημόσια υγεία να παρέχεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη ζωή.

Αποφάσισε δε να πραγματοποιήσει η εκτελεστική επιτροπή της παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 και ώρα 9 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει πρόχειρη και ανεύθυνη την κυβερνητική απόφαση, αλλά και επικίνδυνη, καθώς οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση και μάλιστα στον κρίσιμο τομέα άμεσης προσφοράς πρώτων βοηθειών και διακομιδής των επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία.

«Η σωστή, γρήγορη και εξειδικευμένη άμεση αντιμετώπιση και διακομιδή στο νοσοκομείο των ασθενών που το έχουν ανάγκη δεν είναι δυνατόν να γίνεται από οδηγούς, είτε στρατιωτικούς, είτε πυροσβέστες, είτε οδηγούς βαρέων οχημάτων των δήμων, παρά μόνο από υγειονομικούς κατάλληλα εκπαιδευμένους εργαζόμενους.

Πέρα του αυτονόητου… δεν είναι δυνατόν να θεωρεί η κυβέρνηση πως υφίσταται πλεονάζον προσωπικό στους δήμους που θα «αποσπαστούν» από τις υπηρεσίες των δήμων, δημιουργώντας νέα κενά και προσθέτοντας νέα προβλήματα. Γνωρίζουν οι «αρμόδιοι» πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει οδηγούς επαγγελματίες με διπλώματα  Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας που επί το πλείστον, οδηγούν απορριμματοφόρα και βαρέα οχήματα κυρίως για αποκομιδή απορριμμάτων, μπαζών και διαφόρων υλικών για να παραμένουν καθαρές οι «πόλεις». Αυτή η «αποκομιδή» μας αφορά και όχι η «αποκομιδή» ανθρώπων και μάλιστα ασθενών που χρήζουν άμεσης και εξειδικευμένης  βοήθειας!!!», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.