Με πλήρη ατζέντα στην Αθήνα ο δήμαρχος Οινουσσών

Εποικοδομητικές συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και φορείς στην Αθήνα, είχε ο δήμαρχος Οινουσσών κ.  Γεώργιος Στ. Δανιήλ.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, συναντήθηκε με την Γεν. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά. Στη σύσκεψη παρέστη και ο κ. Χρ. Βαγιωνάκης σύμβουλος του Υπ. Ναυτιλίας επί της ναυτικής εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πρόοδο της ολοκλήρωσης του προεδρικού διατάγματος λειτουργίας της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες και δήλωσε την ετοιμότητα του Δήμου για την παροχή κάθε αιτηθείσας συνδρομής στα πρώτα βήματα της Σχολής.

Εν συνεχεία ο κ. Γ. Δανιήλ ενημέρωσε την Γεν. Γραμματέα κα Καλογήρου για την υπό ίδρυση Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την Ναυτική Κληρονομιά και τίτλο Maritime Heritage Route και έδρα τις Οινούσσες. Η κ. Καλογήρου δήλωσε τη βούλησή της για την στήριξη της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της ναυτοσύνης του Αιγαίου και ο Δήμαρχος την ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη συμβολή της στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο Δήμαρχος Οινουσσών συμμετείχε με Δημάρχους, Αντιδημάρχους και φορείς νησιών και πόλεων/σταθμών Πολιτιστικών Διαδρομών- σε ευρεία τηλεδιάσκεψη της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπ. Πολιτισμού για τις Πολιτιστικές Διαδρομές και παρουσίασε το σκεπτικό και τις αρχές της νέας Διαδρομής.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου επισκέφθηκε το Υπ. Μεταφορών και Δικτύων στο Χολαργό, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη από τον οποίον ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου στις Οινούσσες, έργο το οποίο αναμένεται να συμβάλλει περαιτέρω στην άρση της απομόνωσης και στην βελτίωση της επισκεψιμότητας του ακριτικού νησιού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια