Με ρυθμούς χελώνας οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι αγρότες σε όλη τη χώρα και στη Χίο οι μαστιχοπαραγωγοί ειδικότερα, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην πίστωση των αγροτικών επιδοτήσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ανακοινώσει την περασμένη Πέμπτη 29 Ιουλίου 2023 ότι από το απόγευμα της επομένης ημέρας, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2023, σημειώνοντας ότι «συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και ως εκ τούτου, λόγω του μεγάλου πλήθους των πληρωμών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά».

Παρατηρείται, ωστόσο, ότι πρώτη φορά παρατηρούνται τέτοιες καθυστερήσεις στην πίστωση των λογαριασμών με τις επιδοτήσεις, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους μαστιχοπαραγωγούς η επιδότηση θα ανέρχεται σε περίπου 5,6 ευρώ ανά κιλό μαστίχας εσοδείας 2022 – 2023.

Μέχρι και χθες Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, μικρός μόνον αριθμός αγροτών είχε εισπράξει τις επιδοτήσεις με τους περισσότερους να βρίσκονται στην αναμονή, ενώ από την πλευρά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ και παρά τις αντιδράσεις τηρεί σιγήν ιχθύος.