Με τους Καρούσους το ΚΙΝΑΛ

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παρευρέθηκε την Κυριακή, 15 Μάη 2022 στην λαϊκή συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο των Καρυών σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας λατομικής ζώνης στο χωριό.

Σε ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ τάσσεται κατα της λατομικής ζώνης υιοθετώντας την άποψη των κατοίκων του χωριού, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

“Με δεδομένο ότι για το Κίνημά μας οι Τοπικές κοινότητες αποτελούν πρωταρχικό κύτταρο δημοκρατίας για έναν τόπο, δηλώνουμε ρητά ότι στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων οι οποίοι ομόφωνα εκφράζουν την άρνησή τους στο όλο εγχείρημα.

Παρόμοιες ενέργειες, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, χωρίς περιβαλλοντολογικές και γεωλογικές μελέτες, που δε λαμβάνουν υπόψη την λαϊκή βούληση, σε ένα χωριό που επί σειρά δεκαετιών είχε υποστεί ήδη την ύπαρξη λατομείου (με σημαντικές συνέπειες για το περιβάλλον του), δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν αντίθετους.

Αναμφίβολα η δημιουργία και δεύτερου λατομείου στο νησί κρίνεται απαραίτητη, αφού όμως προηγηθούν οι κατάλληλες διεργασίες που θα προκρίνουν δύο κομβικές στοχεύσεις: 

Α. Τον σεβασμό στο περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό.

Β. Τον σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τη βούλησή τους”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια