Με τους ναυτεργάτες το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το δίκαιο του αγώνα των ναυτεργατών  που πραγματοποιούν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, υπερασπίζεται με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, διάλεξε την περίοδο της πανδημίας να τσακίσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτικών, ενώ παράλληλα μπουκώνει με ακόμα περισσότερο χρήμα τους εφοπλιστές, που ως γνωστών δεν υποχρεούνται να πληρώσουν φορολογία.

Με τον νόμο 4714, θέλει να βάλει ταφόπλακα στην κλαδική ΣΣΕ ποντοπόρων, απαλλάσσει τους εφοπλιστές από ασφαλιστικές εισφορές, επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στις οργανικές συνθέσεις, σηματοδοτώντας νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην Υγεία – Πρόνοια στον κλάδο των ναυτεργατών. Επιτρέπει την εφαρμογή των ΣΣΕ με μισθολόγια πείνας που υπογράφει η εργοδοτική «Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων Μεταφορών» (ITF), αυξάνοντας την ένταση της εκμετάλλευσης, ενώ δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων» και των επαγγελματικών ασθενειών.

Στον ίδιο νόμο ορίζεται ακόμα ότι συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα δεν θα έχει πλέον ούτε ο πλοίαρχος, ενώ περιλαμβάνεται και ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση στα ναυτεργατικά σωματεία.

Όσο για τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, ότι η απεργία των ναυτεργατών καθυστερεί την μεταφορά τον εμβολίων μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Είμαστε μαζί τους!” αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, καλώντας και το Εργατικό Κέντρο Χίου να δηλώσει κι εκείνο τη συμπαράσταση του στον αγώνα των ναυτεργατών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια