Με τραύματα μεταφέρθηκε 25χρονος στο νοσοκομείο Χίου, φρουρούμενος από λιμενικούς

Στο νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκε από λιμενικούς τραυματισμένος ένας 25χρονος – πρόσφυγας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – περί τις 03:30 το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου 2024.

Αρχικά, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου – σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες – του αφαιρέθηκαν θραύσματα, άγνωστο αν προήλθαν από πυροβολισμό ή κάτι άλλο, ενώ παραμένει φρουρούμενος από λιμενικούς στο νοσοκομείο για νοσηλεία, χωρίς να εμπνέει κίνδυνο η κατάστασή του.

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού στην μαρίνα του νοσοκομείου Χίου, όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο ΤΕΠ.

Από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ενημέρωση ή πληροφορίες για το περιστατικό.

Από πυροβολισμό ο τραυματισμός του 25χρονου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:18 Από πυροβολισμό και ειδικότερα με θραύσματα πολυεστέρα (του σκάφους) προήλθε ο τραυματισμός του 25χρονου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στον astraparis.gr το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Η επίσημη εκδοχή των γεγονότων έχει ως εξής:

Το περιστατικό συνέβη στις 02:00 στην περιοχή της Παναγιάς Οινουσσών, όπου σκάφος του λιμενικού καταδίωξε ταχύπλοο σκάφος με δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν αποβιβάσει σε ακτή αριθμό προσφύγων – μεταναστών και στην συνέχεια επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τα τουρκικά παράλια.

Στην φάση της καταδίωξης οι λιμενικοί πυροβόλησαν και θραύσμα από πολυεστέρα τραυμάτισε τον 25χρονο στην ωμοπλάτη.

Ο δεύτερος από τους επιβαίνοντες έχει συλληφθεί και κρατείται στο λιμεναρχείο Χίου.

Στην περιοχή των Καρδαμύλων 25 πρόσφυγες και μετανάστες

Σε μια άλλη εξέλιξη, έγινε γνωστό στις αρμόδιες αρχές από μη κυβερνητική οργάνωση ότι στην περιοχή των Καρδαμύλων βρίσκονται σήμερα Πέμπτη οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες, από Ερυθραία και Σομαλία, κάποιοι εκ των οποίων – κατά την οργάνωση – έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση των αρμοδίων αρχών από την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, στην περιοχή των Καρδαμύλων φέρεται να βρίσκονται 17 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι συριακής καταγωγής, οι οποίοι – όπως αναφέρεται στο μήνυμα – έχουν ανάγκη βοήθειας, ενώ κάποιοι είναι άρρωστοι.