Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στους Βαβύλους (βίντεο & φωτό)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:45 Σε ύφεση βρίσκεται από μετά τη μία το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης 1η Ιουλίου 2020 στην περιοχή των Βαβύλων Χίου, χωρίς – μέχρι αυτή τη στιγμή περί ώρα 13:45 – να υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν αποχωρήσει από το μέτωπο και στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, αλλά και για να διασφαλίσουν πλήρως την απομόνωση κάθε μικροεστίας.

Προσώρας δεν είναι εφικτό να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί από την υρκαγιά, αλά το ευτυχές στην όλη υπόθεση ήταν ότι δεν κινδύνευσαν άμεσα οικισμοί, παρά το γεγονός ότι η φωτιά ήταν κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:09 Στην μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή των Βαβύλων ρίχθηκαν πριν λίγη ώρα, περί τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ.

Μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις η μεγάλη μάχη δίνεται προς την περιοχή του Θολοποταμίου και των Σκλαβιών, όπου έχει κατευθυνθεί το κύριο μέτωπο της φωτιάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:39 Εντολή εκκένωσης από τους κατοίκους στο Θολοποτάμι και στα Σκλαβιά, δόθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, δεδομένου ότι προς τα εκεί κατευθύνεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση.

Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

Gepostet von Astraparis am Mittwoch, 1. Juli 2020

Gepostet von Astraparis am Mittwoch, 1. Juli 2020

Μαίνεται η πυρκαγιά στους Βαβυλους με κατεύθυνση Προς Παναγια Κρήνα

Gepostet von Astraparis am Mittwoch, 1. Juli 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:27 Προς την περιοχή των Σκλαβιών φαίνεται ότι κατευθύνεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στους Βαβύλους περί τις 10 το πρωί της Τετάρτης 1η Ιουλίου 2020.

Στο μέτωπο αυτό κατευθύνονται οι μεγαλύτερες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, ενώ αναμένεται και η άφιξη των εναέριων μέσων κατάσβεσης.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων προς την περιοχή να σημειώσουμε ότι γίνεται εκτροπή μέσω της Καλλιμασιάς, προκειμένου να είναι ελεύθερη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:50 Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ριχθεί σε όλα τα μέτωπα για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 10 το πρωί της Τετάρτη, στην περιοχή των Βαβύλων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει από τις βάσεις τους κι έρχονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:28

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10:00 της Τετάρτης 1η Ιουλίου 2020 στην περιοχή των Βαβύλων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι εστίες της πυρκαγιάς είναι τρεις, η ένταση των ανέμων είναι μεγάλη, καθώς και το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, καθιστούν την κατάσταση ανησυχητική.

Gepostet von Astraparis am Mittwoch, 1. Juli 2020

Πυρκαγια στους Βαβύλους

Gepostet von Astraparis am Mittwoch, 1. Juli 2020

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια