Μεγάλο ψάρι με 2.250- γραμμάρια χασίς στα χέρια της αστυνομίας

Από τις συλλήψεις με μικροποσότητες, έπεσε και σε λαυράκι, η Ασφάλεια με τη σύλληψη χθες, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, δύο (2) ατόμων (ημεδαπός και αλλοδαπός), ηλικίας 22 και 49 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένα (1) ακόμη άτομο – αλλοδαπός, ηλικίας 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία. 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες σε δημοτική οδό στην παραπάνω περιοχή και στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους, νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους -250- γραμμαρίων περίπου.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία του έτερου εμπλεκομένου στην υπόθεση ατόμου (45χρονου) στη Χίο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οποία οι δράστες όπως προέκυψε, απέκρυπταν ναρκωτικές ουσίες, βρέθηκε νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους -2.000- γραμμαρίων περίπου.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επίσης ότι, οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών προοριζόταν για διάθεση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τα ναρκωτικά, καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου.