Μετ΄ εμποδίων… Πολ. Λαμπρινούδη η μεταστέγαση του Λιμενικού Ταμείου

Τακτική … «ΒΙΑΛ» αποφάσισε να ακολουθήσει και στην υπόθεση μετακόμισης του Λιμενικού Ταμείου Χίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Χίου και εκπρόσωπος της παράταξης στο Δ.Σ. του Ταμείου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Ανακαλύπτοντας τυπικές λεπτομέρειες στην σχετική δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, απαίτησε και πέτυχε την επανέναρξη της διαδικασίας ανοίγματος των τριών προσφορών που είχε προγραμματίσει η διοίκηση και είχαν καταθέσει ιδιώτες, ζητώντας την επαναδημοσίευσή της.

Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν ότι κακώς στην απόφαση, όπως είχε αποτυπωθεί στα πρακτικά, γίνονταν αναφορές σε όρους προκήρυξης, καθώς και σε ορισμό επιτροπής, αφού κάτι τέτοιο δεν είχε λεχθεί και βέβαια δεν είχε αποφασισθεί.

«Η διαδικασία είναι παράνομη», τόνισε, καταλογίζοντας ευθύνες στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Μιχάλη Μπελέγρη ότι όλα αυτά έγιναν με την δική του συμμετοχή και υπόδειξη στην γραμματεία του Δ.Σ.

Αποτέλεσμα ήταν η έντονη αντίδραση του προέδρου που έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος της υπηρεσίας, που δεν είχε – όμως – κάποια σκοπιμότητα, ενώ υπερασπίζοντας στην ουσία την διαδικασία υποστήριξε ότι ακόμα και έτσι η «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα κα κυρίως τους πρωταρχικούς όρους, οι οποίοι – άλλωστε – είχαν συζητηθεί.

Παράλληλα, με οξύ ύφος άφησε αιχμές για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης των γεγονότος αυτού αλλά και προσωπικής του σπίλωσης από τον κ. Λαμπρινούδη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα στους δύο.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Λαμπρινούδης αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης, που αφορά την μετακόμιση του Λιμενικού Ταμείου, τάχθηκε ακόμα μία φορά εναντίον της, καλώντας την πλειοψηφία να προχωρήσει στην ενοικίαση ενός μικρού γραφείου που θα στεγάσει μόνο τις υπηρεσίες υποδοχής σκαφών και όχι το σύνολό τους, ώστε να επιτευχθεί οικονομία.

Την πρόταση αυτή απέρριψε η πλειοψηφία του Δ.Σ., θέτοντας εκ νέου τους όρους της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, οι οποίοι συνοπτικά είναι οι εξής:

Το κτίριο να βρίσκεται στην νότια πλευρά του λιμένα και συγκεκριμένα από την οδό Κουντουριώτου έως το ξενοδοχείο Χανδρή, να έχει επιφάνεια άνω των 220 τ.μ., καθώς και πρόσοψη στο λιμάνι .

Παράλληλα, ορίστηκε και η διαδικασία για την επιλογή της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών που θα προκύψουν σύμφωνα με τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων.