Μετά την μομφή, μποϊκοτάζ στον Σύλλογο Δασκάλων, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Συνεχίζεται η έκρυθμη κατάσταση στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, που ξεκίνησε την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, με την κατάθεση μομφής – που τελικά δεν συζητήθηκε – κατά του προέδρου του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Νομικού.

Η νεώτερη εξέλιξη, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, οπότε και ακυρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. επειδή δεν προσήλθαν τα μέλη των δύο άλλων παρατάξεων, δηλαδή της ΔΗΣΥ και των Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΑΣΕ, την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, ο πρόεδρος είχε συγκαλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, με την εξής θεματολογία:

  1. Επικαιροποίηση απόφασης μη συμμετοχής του Συλλόγου στην αξιολόγηση.
  2. Εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στη Χίο.
  3. Συμμετοχή στην κινητοποίηση συλλόγων, σωματείων, ομοσπονδιών, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κ.ά., για την άρση κάθε συνταγματικών άρθρων στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  4. Μη συγκρότηση ομάδων εκπαιδευτικής στήριξης για την υποβάθμιση της ειδικής αγωγής.
  5. Τρέχοντα.
  6. Πρόταση μομφής κατά του προέδρου από τη ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη ανακοίνωσή της η ΑΣΕ «ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρος αν θα παραβρεθεί. Οι Ανεξάρτητοι έκαναν λόγο για αμέλεια του προέδρου που δεν συνεδριάζει το Δ.Σ.(!), υπερθεματίζοντας για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης. ΔΗΣΥ και Ανεξάρτητοι δήλωσαν πριν ότι δεν συζητούν κανένα άλλο θέμα παρά μονάχα τη μομφή της ΔΗΣΥ ενάντια στον πρόεδρο. 

Όλοι οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ ήταν στο προγραμματισμένο Δ.Σ. στην ώρα τους για μια ακόμα φορά. Δεν εμφανίστηκε, όμως, κανείς από την ΔΗΣΥ ή τους Ανεξάρτητους, χωρίς καν να ενημερώσουν!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Με τη στάση τους αυτή δείχνουν ότι το πρόβλημά τους δεν είναι καθόλου η “αμέλεια του προέδρου”, ούτε το ότι δεν υπέγραψε μια από τις δεκάδες αποφάσεις του Δ.Σ., αλλά να κινηθούν ενιαία με μόνο στόχο να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων, να μπλοκάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να στρέψουν τη συζήτηση στο πώς θα αλλάξει ρότα ο Σύλλογος κρατώντας φιλοκυβερνητική σημαία και ξεμπερδεύοντας με την ΑΣΕ».

Σχόλια