Μετά το «ναι σε όλα» του Μαλαφή, η Συμμαχία Αξιών τον ψηφίζει χωρίς αστερίσκους

Η δημόσια και ξεκάθαρη δέσμευση του υποψηφίου δημάρχου Χίου κ. Γιάννη Μαλαφή στην πρόσκληση της Συμμαχίας Αξιών περί των προτεραιοτήτων σε σημαντικά θέματα, η τελευταία αποφάσισε σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, κατά πλειοψηφία να του δώσει την στήριξή της στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Με τον τρόπο αυτό θεωρητικά αίρονται οι όποιες επιφυλάξεις για την στάση της ηγεσίας της στον δεύτερο γύρο, ενώ σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους και υποστηρικτές της σημειώνει ότι «έχουν κρίση και θα επιλέξουν τον καλύτερο ανάμεσα στις δύο επιλογές της δεύτερης Κυριακής».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η Συμμαχία Αξιών έχει ως εξής:

Οι ψηφοφόροι μας και οι υποστηρικτές μας έχουν κρίση και θα επιλέξουν τον καλύτερο ανάμεσα στις δύο επιλογές της δεύτερης Κυριακής, χωρίς να περιμένουν την δική μας θέση.

Ωστόσο, εμείς οφείλουμε να έχουμε ξεκάθαρη θέση ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών: Η Συμμαχία Αξιών διατηρεί την αυτονομία της. Πριν τρεις ημέρες ζητήσαμε ως Συμμαχία Αξιών δημόσια δέσμευση του κ. Γιάννη Μαλαφή, ως προς τις προγραμματικές προτεραιότητες, τα σημαντικά θέματα και τις αρχές με βάση τις οποίες θα διοικήσει εφόσον εκλεγεί. Ο κ. Μαλαφής δημοσίως δεσμεύθηκε σε θέματα, αρχές και προτεραιότητες, που αποτελούν μέρος του προγράμματος μας.

Συνεπώς, κατά πλειοψηφία, αποτελεί την επιλογή μας για τον δεύτερο γύρο των εκλογών προκειμένου η Χίος να αλλάξει σελίδα. Από 1.1.2024, θα είμαστε αυστηροί κριτές, από την θέση της αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν όλα όσα έχει δημοσίως αναλάβει ως δεσμεύσεις.