Μεταφορικό ισοδύναμο στο ποδόσφαιρο, ζητά η ΕΠΣ Χίου

Την οικονομική ενίσχυση των νησιωτικών σωματείων που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ζητούν από κοινού οι ΕΠΣ των νησιών από την ΕΠΟ υποστηρίζοντας πως το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς μεροληπτεί υπέρ των ομάδων της στεριανής Ελλάδας.

Αντίθετα οι νησιωτικές ομάδες επιβαρύνονται με τεράστια έξοδα για τη μετακίνηση αθλητών και διαιτητών, έξοδα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν απέχοντας κι από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, όπως ακριβώς συνέβη για δεύτερη χρονιά με τον πρωταθλητή Χίου.

« Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι το μόνο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν όλες οι Ενώσεις της ΕΠΟ και επιτρέπει να αγωνίζονται σε πανελλήνιο επίπεδο όλοι οι πρωταθλητές των ποδοσφαιρικών ενώσεων, δίνοντας την ευκαιρία στα σωματεία, τους ποδοσφαιριστές , τους διαιτητές να αναδεικνύονται μέσα από αυτό. Η απρόσκοπτη άνοδος όλων των πρωτ/των των ΕΠΣ , καθιερώθηκε για να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση και να δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες σε όλους.

Δυστυχώς όμως κατά την διεξαγωγή των πρωτ/των Γ΄ Εθνικής , προέκυψαν αδικίες και άνισοι όροι διεξαγωγής, σε βάρος των σωματείων των νησιωτικών ενώσεων Δωδεκανήσων , Λέσβου , Χίου , Σάμου και Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, αυτά τα σωματεία υποχρεούνται σε έξτρα επιβάρυνση λόγω των πολλών μετακινήσεων τους , αλλα και των μετακινήσεων διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας.

Η οικονομική αυτή επιβάρυνση , ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό των 100.000 ευρώ για κάθε σωματείο. Δηλαδή τα νησιώτικα σωματεία ξοδεύουν για μετακινήσεις και διαιτησία τόσα όσα ολόκληρος ο προϋπολογισμός των άλλων σωματείων.

Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτά τα ερασιτεχνικά σωματεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα αναγκαία χρηματικά ποσά και γιαυτό είτε δεν δηλώνουν συμμετοχή , είτε αποχωρούν κατά την διάρκεια του πρωτ/τος είτε αγωνίζονται με υποβαθμισμένες αγωνιστικές δυνατότητες. Αυτό όμως αποτελεί εμφανή αλλοίωση των όρων διεξαγωγής του πρωτ/τος και κατάφωρη αδικία σε βάρος των παραπάνω σωματείων» αναφέρει σε επιστολή της ΕΠΣΧίου καταλήγοντας στις εξής προτάσεις:

– Να αναλάβει η ΕΠΟ να πληρώσει το κόστος μετακίνησης διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας [13 αγώνες Χ 1.200 ευρώ + 15.000,00 ευρώ]

– Να αναλάβει η ΕΠΟ το κόστος πέντε μετακινήσεων των σωματείων [από τις 13 που θα κάνουν ] [ 5 μετακινήσεις Χ 4.000,00 ευρώ + 20.000,00 ευρώ ].

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com