Μέτωπο με το ΕΠΠΟΧΙ ανοίγει τώρα ο Ξενάκης, επισείει και μήνυση

Ακόμα και την μήνυση φαίνεται να έχει… ως πρόχειρη απάντηση ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ξενάκης κατά του Επιμελητηρίου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χίου (ΕΠΠΟΧΙ), επειδή το τελευταίο σε πρόσφατη ανακοίνωσή του παίρνει θέση στην διαμάχη με τον έτερο αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Βεργίτση, με αφορμή την υποβληθείσα παραίτησή του.

Το επίμαχο δημοσίευμα του astraparis.gr σχολίασε ο κ. Ξενάκης (βλέπε κατωτέρω), το δε ΕΠΠΟΧΙ απαντά, σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, με την ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Ο αντιδήμαρχος κ. Ξενάκης μάς έστειλε το παρακάτω μήνυμα μέσω της ενημερωτικής ιστοσελίδας Αστραπάρης:

«Αυτό το νέο κατασκεύασμα που λέγεται ΕΠΠΟΧΙ καλό είναι να λάβει υπόψη του, το πόρισμα του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας της Περιφέρειας, ως αναγνωρισμένου επίσημου φορέα και ας αφήσει τα τα παιχνίδια. Ακόμα και ο υγροβιότοπους όπως τον χαρακτήριζαν, έγινε τώρα υγρότοπος, που ούτε αυτό ισχύει. “Φορέας με ψεύτικο μανδύα και πολιτικό κίνητρο”;;;; Αν ήθελα να ασχοληθώ μαζί σας το πρώτο πράγμα που θα έκανα, εκτός από μήνυση, θα ήταν να σας στείλω την κάρτα μέλους της μεγαλύτερης οργάνωσης περιβάλλοντος στον κόσμο!!!».

Του απαντάμε ότι η Ε.Ε. έχει θεσπίσει και προστατεύει τον θεσμό των ενεργών πολιτών για τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης, ιδίως σε θέματα περιβαλλοντικά. 

Επειδή αναφέρει ότι θα μας κάνει μήνυση, τον ενημερώνουμε για τις πρόσφατες νομικές πτυχές των θεμάτων με τα οποία σχετίζεται και τον αφορούν άμεσα:

1. Επιστολή του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, του υπεύθυνου για το περιβαλλοντικό έγκλημα προς τους εισαγγελείς πρωτοδικών της χώρας: 

2. Νομολογία Συμβουλίου της Επικρατείας για την προστασία όλων των υγροτόπων της χώρας.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02TyQLZnMfLxdovc8XDgyUHZYQA3U4XKvTFkpZkHrfg8rr86VTJmzNQK9vtFUwhoS2l&id=100086425867612

Τέλος, στην φωτογραφία που επισυνάπτουμε μπορεί να διαβάσει ο κ. Ξενάκης την γνωμοδότηση του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας της περιφέρειας, το οποίο ο ίδιος επικαλείται και να δει πώς περιγράφει ο αναγνωρισμένος επίσημος φορέας τις ενέργειες του κ. Ξενάκη στον υγρότοπο Σαλάγωνα και τι ακριβώς του ζητούν να πράξει προς επαναφορά του υγροτόπου στην πρότερη κατάσταση.