Μιχαηλίδης: Το αφήγημα των μηδενικών ροών συνδέεται με εξαφανίσεις ανθρώπων (βίντεο)

Ακόμα και με εξαφανίσεις ανθρώπων, «περιστατικά δηλαδή που έχουν καταγγείλει όχι μόνο διεθνείς οργανισμοί, αλλά ακόμα και ο Γερμανός υφυπουργός Άμυνας», φαίνεται να συνδέεται το κυβερνητικό αφήγημα περί μηδενικών ροών προσφύγων και μεταναστών, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Μιλώντας χθες, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ο κ. Μιχαηλίδης εστίασε στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ζήτημα που λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Λέσβο απασχολεί εκ νέου με επείγοντα τρόπο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο βουλευτής υπενθύμισε αρχικά ότι, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η δομή της Μόριας δεν κατασκευάστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά. Σχολίασε, επίσης, την «δημιουργική λογιστική» του κ. Μηταράκη ως προς την υποτιθέμενη αποσυμφόρηση, τονίζοντας ότι ο αριθμός διαμενόντων στα ΚΥΤ είναι πολλαπλάσιος από εκείνον που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση. Όσον αφορά μια άλλη επωδό του κυβερνητικού λόγου, αυτήν περί περί «μηδενικών ροών», τόνισε ότι αυτές φαίνεται να επιτυγχάνονται και με εξαφανίσεις ανθρώπων, περιστατικά δηλαδή που έχουν καταγγείλει όχι μόνο διεθνείς οργανισμοί, αλλά ακόμα και ο Γερμανός υφυπουργός Άμυνας.

Στάθηκε, επιπροσθέτως, στις δραματικές συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο για τις οποίες η κυβέρνηση ουδέν πράττει ουσιαστικό: Καμιά δημιουργία δομών στην ενδοχώρα δεν έχει λάβει χώρα, αλλά και κανένα αίτημα μετεγκατάστασης προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, προειδοποίησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να μην εκμεταλλευτεί τα γεγονότα της Μόριας, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο κατασκευής κλειστών υπερδομών, στο οποίο αντιδρούν σθεναρά και καθολικά οι νησιωτικές κοινωνίες.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια