Μικροπολιτική κριτική βλέπει ο Κάρμαντζης για τα μαθητικά δρομολόγια

Μικροπολιτική κριτική και εκμετάλλευση και μάλιστα όχι τυχαία εφέτος, όπως τονίζει, διαβλέπει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης στο θέμα των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με τα μαθητικά δρομολόγια.

Με αφορμή τα προβλήματα αυτά και την σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου 2018, ο κ. Κάρμαντζης αφήνει αιχμές ότι έχει μπει στο στόχαστρο, ενώ ως αιτίες των προβλημάτων αναφέρει «το ασφυκτικό γραφειοκρατικό πλαίσιο, οι ελλιπείς πόροι και η ιδιομορφία της περιοχής μας».

Δηλώνει περαιτέρω τα ακόλουθα, αλλά δεν αναφέρει ούτε πώς, ούτε πότε θα επιλυθούν τα προβλήματα:

«Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε μια τόσο περίπλοκη και σύνθετη διαδικασία. Οι βασικές τους αιτίες είναι το ασφυκτικό γραφειοκρατικό πλαίσιο, οι ελλιπείς πόροι και η ιδιομορφία της περιοχής μας. Εργαζόμαστε σταθερά για την αντιμετώπισή τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο κάθε επισήμανση προβλημάτων, κάθε καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική είναι καλοδεχούμενη και το έχουμε αποδείξει κατά το παρελθόν.

Δεν μπορεί όμως να γίνεται (άραγε τυχαία τη φετινή χρονιά;) πεδίο αντιπαράθεσης και μικροπολιτικής κριτικής, και μάλιστα χωρίς την παρουσία του αρμόδιου φορέα, ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα όπως η μεταφορά των παιδιών στα σχολεία. Και φυσικά αυτού του είδους η εκμετάλλευση του θέματος δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποβεί σε βάρος των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς σκύβουμε με σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή σε κάθε πρόβλημα ξεχωριστά και εργαζόμαστε με προσήλωση και χαμηλούς τόνους για την επίλυσή του».