Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης της ΠΟΑμεΑΒΑ για την 3η Δεκέμβρη

Χέρι βοήθειας, στήριξης και αλληλεγγύης σε όλα τα μέλη του που βιώνουν δυσκολίες εν μέσω πανδημίας, απλώνει με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η ΠΟΑμεΑΒΑ καλώντας όλα τα ΑμεΑ, ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται μέσα στο σπίτι, με αυξημένες ανάγκες για βοήθεια, σε όσους έχουν ανάγκη να συνεχίσουν τις θεραπείες τους (χημειοθεραπείες, ινσουλινοεξαρτώμενοι κλπ), άτομα με κινητικά προβλήματα που δυσκολεύονται στις μετακινήσεις, όσοι χρειάζονται να συνεχίσουν τις συνεδρίες τους με ψυχολόγο/ψυχίατρο, σε όσους δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα ή άλλα είδη, ιδιαίτερα σε μέσα προστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά και χρειάζονται βοήθεια λόγω των περιοριστικών μέτρων, όσοι έχουν παιδιά ΑμεΑ, που βρίσκονται εντός ή εκτός ειδικής αγωγής, που σε αυτές τις συνθήκες ο γολγοθάς τους μεγαλώνει, σε όσους προστατεύουν ΑμεΑ και βρίσκονται στο έλεος της αναστολής εργασίας, της ανεργίας, να έρθουν σε επαφή με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε όλο το Αιγαίο.

«Κανείς να μη βρεθεί μόνος του ειδικά σήμερα που με τραγικό τρόπο αποκαλύπτονται και γιγαντώνονται οι μεγάλες ελλείψεις του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Ειδικά σήμερα όπου το ΔΣΥ μετατρέπεται σε «σύστημα μιας νόσου» όπως λέμε και αφήνει απροστάτευτους χιλιάδες ασθενείς με επείγουσες – ζωτικές ανάγκες. Καλούμε όλους να σκεφτούν καλύτερα σήμερα, πως όλα αυτά τα χρόνια όλες μας οι ανάγκες για διάγνωση, θεραπεία, φάρμακα έμπαιναν στη ζυγαριά του κόστους, της εμπορευματοποίησης και με βάση αυτό μαράζωναν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας από τη μια, ενώ θησαύριζε ο ιδιωτικός τομέας υγείας από την άλλη.

ΝΑ προβληματιστούν όταν ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα και όπου αξιοποιεί κάποιες δομές του, τον χρηματοδοτεί και τον αποζημιώνει αδρά από τα χρήματα του ελληνικού λαού! Να προβληματιστεί για το γεγονός ότι ακόμα σε συνθήκες πανδημίας είναι ζητούμενο τα μαζικά τεστ, χτυπάνε «κόκκινο» οι ελλείψεις σε ΜΕΘ, σε μέσα, σε προσωπικό, σε μια άρνηση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα. Ακόμα και τώρα συνεχίζεται το νομοθετικό έργο που δίνει χρήματα σε ΜΜΕ, που μειώνει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ ( € ) τον προϋπολογισμό για την υγεία το 2021, που περνάει νόμους για απαγορεύσεις συναθροίσεων, που αφορούν τη δημοκρατική λειτουργία των Σωματείων, των αγώνων στο όνομα του κορονοϊού», αναφέρει η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, ανακοινώσεις εξέδωσαν, η ΤΕ του ΚΚΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Στέλιος Καμπούρης, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και άλλοι φορείς.