Μισόλογα Βουρνού για τις δηλώσεις του κ. Μάρκου

Απαντήσεις – μη απαντήσεις έδωσε μέσα από τα δόντια ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς στο σφυροκόπημα ερωτήσεων της αντιπολίτευσης για τις προκλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Χίου, καθώς και για την ανάρτηση της ανακοίνωσης – αναδίπλωσης του κ. Μάρκου στην ιστοσελίδα του δήμου Χίου.

Το ζήτημα έθεσαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, η κα Δέσποινα Τσαρδάκα εκ μέρους της Χιακής Συμπολιτείας και ο κ. Μάρκος Σκούφαλος από την Λαϊκή Συσπείρωση.

Ειδικότερα, η κα Τσαρδάκα έθεσε το ζήτημα αν στην ιστοσελίδα του δήμου, όπου και αναρτήθηκε η ανακοίνωση του μητροπολίτη, μπορούν να αναρτώνται οι ανακοινώσεις και άλλων φορέων, όπως το Επιμελητήριο Χίου, η Χιακή Συμπολιτεία κ.λπ.

Ο κ. Σκούφαλος χαρακτήρισε απαράδεκτες, ρατσιστικές και προκλητικές τις δηλώσεις του μητροπολίτη Χίου, τονίζοντας ότι ρίχνουν νερό στο αυγό του φιδιού, ενώ προηγουμένως εξήρε την θέση της δημοτικής αρχής να αναγνωρίσει ότι το προσφυγικό αποτελεί και δική της ευθύνη.

Ο κ. Βουρνούς στην απάντησή του απέφυγε συστηματικά να αναφερθεί και πολύ περισσότερο να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Μάρκου περί λαθρομεταναστών. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να σχολιάσω το κήρυγμα του δεσπότη», είπε ενώ σε ό,τι αφορά την ανακοίνωσή του (του κ. Μάρκου) είπε απλά ότι πήραμε μια ανακοίνωση από ένας εξέχοντα φορέα με την παράκληση της ανάρτησης και αυτό κάναμε! Παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί, ενώ «αν αυτό γίνεται εκ συστήματος θα πρέπει να το δούμε».

Το ίδιο απέφυγε επί της ουσίας να απαντήσει στις δηλώσεις του μητροπολίτη για τους σκουπιδιάρηδες που τελούν γάμους, λέγοντας ότι αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί, το θέμα του πολιτικού γάμου είναι τελειωμένο και δεδομένο.