Μηταράκειος αριθμητική

Ένα άγχος με την αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το έχει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, σε σημείο που και μια ομάδα δέκα ανθρώπων να φύγει από τα νησιά τρέχει κακαρίζοντας στον… άβακα να τους αφαιρέσει!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στις 3 Μαΐου 2020 ο πληθυσμός στη ΒΙΑΛ ανήρχετο σε 4.544 άτομα και συνολικά σε όλο το νησί σε 5.336.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, 7 Μαΐου 2020, ο κ. Μηταράκης περιχαρής ανακοινώνει ότι με τις σημερινές μετακινήσεις από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ οι διαμένοντες είναι πλέον κάτω από 5.000 (επίπεδο Οκτωβρίου 2019).

Δεν διευκρινίζει, ωστόσο, αν το κάτω από 5.000 αφορά την ΒΙΑΛ ή συνολικά το νησί. Αν μεν αναφέρεται στην ΒΙΑΛ το κάτω των 5.000 ισχύει εδώ και αρκετό καιρό. Αν πάλι αναφέρεται συνολικά στο νησί, τότε μένει μετεξεταστέος τουλάχιστον στην αριθμητική. Καθότι οι σημερινές μετακινήσεις είναι συνολικά 77 άτομα και θα χρειαστούν ακόμα άλλοι 260 για να πέσει ο συνολικός αριθμός κάτω των 5.000.

Αυτά κάνει η βιασύνη, προσοχή θα σκοντάψετε κ. Μηταράκη!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια