Μονιμοποιεί την ΒΙΑΛ ο Μηταράκης – Ψάχνει συνομιλητές για να το περάσει

Αυτά που εδώ και καιρό είχε επισημάνει στα ρεπορτάζ του ο astraparis.gr, ότι δηλαδή η ΒΙΑΛ όχι μόνον θα κλείσει, αλλά αντιθέτως και θα μονιμοποιηθεί και θα επεκταθεί, φαίνεται ότι αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά με την κατάλληλη μεθόδευση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Αφού έκλεισε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι το θέμα με τις υπερδομές σε Σάμο, Λέρο και Κω, ξεκινά τον επόμενο γύρο, που αφορά τις δομές σε Χίο (ΒΙΑΛ) και σε Λέσβο (Μόρια), οι οποίες (ΒΙΑΛ και Μόρια) ελλείψει άλλων διαθέσιμων χώρων μετά την παταγώδη αποτυχία δημιουργίας των υπερδομών σε Αίπος και Καραμπά, προκύπτουν πλέον ως… μονόδρομος.

Σκοπός του κ. Μηταράκη είναι να ασφαλισθούν οι υφιστάμενες δομές, προφανώς με την επέκτασή τους σε χώρους που έχουν ήδη εκ των πραγμάτων καταληφθεί (χωράφια), με την εγκατάσταση περιφράξεων, συστημάτων ελέγχου εισόδου και εξόδου, δημιουργία χώρου για ασυνόδευτα, καθώς και ΠΡΟΚΕΚΑ για όσους έχουν απορριπτικό στο αίτημα ασύλου.

Το θέμα φαίνεται ότι έχει συζητηθεί εκτενώς με το τοπικό συμβούλιο του Χαλκειούς, το οποίο μάλλον έχει παραιτηθεί από το αίτημα να κλείσει η ΒΙΑΛ και ο κ. Μηταράκης επιδιώκει συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να εξασφαλίσει και την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Προς τούτο προετοιμάζει σχετική συνάντηση για την προσεχή Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, η οποία – ωστόσο – δεν έχει προσώρας επιβεβαιωθεί.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει αναθέσει σε εκτιμητή το έργο εκτίμησης της μισθωτικής αξίας ακινήτων (χωράφια πέριξ των ΚΥΤ) ονομαστιά για την Μόρια και χωρίς συγκεκριμένη αναφορά για τη Χίο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια