Μόνο για έκτακτα περιστατικά το ΕΚΑΒ έως την Παρασκευή

«Το κύριο ζήτημα για εμάς ήταν και παραμένει ένα: Να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο πάντα και με ασφάλεια», τονίζει ο κ. Παναγιώτης Μπανάβελος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στη Χίο, με αφορμή την συμμετοχή τους στην πανελλήνια κινητοποίηση, με επίσχεση εργασίας.

Το μεγάλο ζητούμενο, προσθέτει, μετά από πολλούς μήνες εξακολουθεί να είναι η έλλειψη δεύτερου ασθενοφόρου κατά τις απογευματινές και βραδινές βάρδιες, όταν η έγκαιρη μεταφορά ασθενών και τραυματιών εξαρτάται από το πού θα βρίσκεται το ένα και μοναδικό στελεχωμένο ασθενοφόρο που διαθέτει το ΕΚΑΒ στο νησί μας.

Στη Χίο αυτή τη στιγμή σε λειτουργία είναι τρία ασθενοφόρα, ενώ ένα ακόμη που είναι απαραίτητο δεν λειτουργεί.

«Η πρωινή βάρδια δουλεύει με δύο ασθενοφόρα αλλά συνήθως σχολάει μισή ή και μία ώρα αργότερα. Αν, λοιπόν, δεν υπάρχει άλλο ένα ασθενοφόρο στην αναμονή για αυτούς που ξεκινούν το μεσημέρι, τότε μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Ευτυχώς, τώρα λειτουργούν κανονικά τα τρία αλλά κάθε μέρα ευχόμαστε να μην χαλάσει κάποιο από αυτά γιατί τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου και του αριθμού των προσφύγων που έχουν προσθέσει πολλές μετακινήσεις όλο το 24ωρο», επισημαίνει ο κ. Μπανάβελος.

Πάντως, έως και την προσεχή Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, που θα διαρκέσει η επίσχεση εργασίας τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά. «Αυτά που δεν θα εξυπηρετούνται είναι όσα περιστατικά χαρακτηρίζονται χρόνια και αναλαμβάναμε εμείς την μετακίνηση τους από και προς το Νοσοκομείο. Δυστυχώς, ξέρουμε ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά ασθενοφόρα αλλά δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε διαφορετικά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σε όλους μας οφείλονται τεσσάρων μηνών υπερωρίες, τα εκτός έδρας ενός χρόνου, ενώ μόλις τώρα παίρνουμε τις άδειες του 2014. Αλλά είπαμε ..όλα αυτά για εμάς είναι πλέον επουσιώδη. Ας μας δώσουν την δυνατότητα τουλάχιστον να κάνουμε τη δουλειά μας με ασφάλεια και τα άλλα ας τα ξεπεράσουμε…», κατέληξε ο πρόεδρος του Σωματείου.