Μόνο με αλυσίδες η κίνηση οχημάτων προς τη βόρεια Χίο

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω του παγετού, είναι δυνατή η κίνηση οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χίος – Βολισσός, τουλάχιστον από το 18ο χιλιόμετρο (διασταύρωση προς Ανάβατο) έως και λίγο πριν την διασταύρωση του Πιτυούς.

Ο δρόμος έχει μεν καθαρισθεί από τα χιόνια, αλλά όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, τα υπολείμματα του χιονιού έχουν δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα πάγου, το οποίο είναι παγίδα για τους οδηγούς, των οποίων τα οχήματα δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες.

Από την περιφερειακή ενότητα Χίου φαίνεται ότι έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες ποσότητες αλατιού, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα πώς θα διασκορπισθεί στο οδόστρωμα, αφού δεν υπάρχει το κατάλληλο μηχάνημα («αλατιέρα»). Για τον λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθεί γεωργικό τρακτέρ με ειδικό κάδο, που χρησιμοποιείται για την διασκόρπιση των λιπασμάτων.

Λόγω του παγετού έμεινε και σήμερα κλειστό το σχολικό συγκρότημα της Βολισσού, ενώ ανάλογα μικρότερης έκτασης προβλήματα έχουν παρουσιασθεί σε διάφορες περιοχές στα βόρεια του νησιού.

fikia 2

Στην προκυμαία των Καρδαμύλων η θάλασσα έχει ξεβράσει μεγάλες ποσότητες φυκιών και ήδη συνεργείο του δήμου Χίου επιχειρεί στην περιοχή για τον καθαρισμό των δρόμων.