Μονόδρομος ο εμβολιασμός για μικρούς και μεγάλους

Το τείχος των  ενδοιασμών και των προβληματισμών των  αναποφάσιστών για τον εμβολιασμό, προσπάθησαν να θραύσουν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και παιδίατροι του νησιού κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν τo μεσημέρι της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι Ελενα Πιππίδου– διευθύντρια Παιδιατρικής, Κωνσταντίνος Τριπολίτης– επιμελητής Β παιδιατρικής, Γιάννης Σταυράκης παιδίατρος, Μαριαλέννα Καλύμνιου παιδίατρος και Γιάννης Μανάρας πρόεδρος ΙΣΧ προσπάθησαν να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των γονιών  τους οποίους και κάλεσαν να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους απλά έχουν άποψη και να ακούν μόνο εκείνους που έχουν επιστημονική γνώση

Το σημαντικό για τα παιδιά είναι να συνεχίσουν απρόσκοπτα το σχολείο τους, ανέφερε η κ. Πιπίδου προτρέποντας τους γονείς να σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. “Είμαστε ακόμη σε περίοδο πανδημίας γι αυτό και πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα. Δραστηριότητες όπως παιδικά πάρτι και άλλα  σε κλειστούς χώρους πρέπει να μην γίνονται” τόνισε, υποστηρίζοντας ότι ειδικά στη Χίο είμαστε σε πλεονεκτική θέση γιατί και ο  καιρός αλλά και η ύπαιθρος βοηθά σε δραστηριότητες που θα εκτονώσουν την ενεργητικότητα των παιδιών και στη διασκέδαση τους.

Για τη δυνατότητα που δίνεται στους παιδιάτρους το επόμενο διάστημα να εμβολιάζουν τα παιδιά στα ιατρεία τους μίλησε η κ. Μαριαλέννα Καλύμνιου αναφέροντας ότι και αυτό το μέτρο θα συμβάλει στην αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων παιδιών.

Όπως τόνισαν, απέναντι στη μετάλλαξη “Δ” η οποία “χτυπά” και τα παιδιά ο μόνος τρόπος προστασίας είναι ο εμβολιασμός και η σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας για αυτό και συστήνουν στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή, όπως όλα όσα κάνουν στους παιδιάτρους.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα πέντε παιδιά έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα για νοσηλεία τα τρία από τα οποία μόλις τους τελευταίους δυο μήνες ανέφεραν οι γιατροί τονίζοντας για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικός και επιβεβλημένος πλέον είναι ο εμβολιασμός και στις μικρές ηλικίες.

 

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια