«Μπουρλότο» , σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της Καλλιμασιάς

Την ώρα που από την κυβέρνηση ανακοινώνεται η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, οι τοπικές αρχές και κυρίως οι υπηρεσίες του δήμου, κωφεύουν στις συνεχείς οχλήσεις δημοτών για την ύπαρξη ενός “μπουρλότου”,  σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της Καλλιμασιάς.

Με τους ανέμους να είναι σήμερα  ισχυροί, και με την ξηρασία που διαδέχεται τις ημέρες του καύσωνα να δημιουργεί επικινδυνη κατάσταση για εκδήλωση πυρκαγιάς, οι κάτοικοι στην Καλλιμασιά έχουν χάσει τον ύπνο τους από την αγωνία μην τυχόν και ζήσουν τις σκηνές που είδαμε με τρόμο στην Εύβοια με τα σπίτια να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο λόγος είναι προφανής και από τις φωτογραφίες. Κάποιος δημότης σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του εναποθέτει τόνους από ξερά χόρτα ξύλα, θάμνους και πλαστικές σακούλες οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια ευθεία δεκάδων μέτρων η οποία αποτελεί το καλύτερο… προσάναμμα. Σε περίπτωση πυρκαγιάς σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα θα “λαμπαδιάσει” ο κόσμος και η φωτιά θα φτάσει στο χωριό χωρίς νααφήσει κανένα περιθώριο για εκκένωση!

Το παράδοξο είναι ότι έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, από την πυροσβεστική μέχρι την υπηρεσία πρασίνου του δήμου κι από εκεί το Κέντρο εξυπηρέτησης του δημότη και από εκεί το… χάος.

Η Πυροσβεστική παρέπεμψε στον Δήμο, ο Δήμος στην Υπηρεσία Πρασίνου, η Υπηρεσία Πρασίνου στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη- κι έκτοτε η κλήση τους προωθείται.

Οι πολίτες ακόμη περιμένουν κάποιος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του πριν γίνουν όλα στάχτη πάνω από την οποία, όπως άλλωστε συνηθίζεται στη χώρα μας θα ρίχνουν τα κροκοδείλεια τους δάκρυα, όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια