Μυριαγκός για βιολογικό Καταρράκτη: Αν θέλουν, αν δεν θέλουν δεν θα γίνει τίποτα

Μόνο με την συμφωνημένη γνώμη του χωριού, θα προχωρήσει η πρόταση της ΔΕΥΑΧ για την δημιουργία βιολογικού καθαρισμού στον Καταρράκτη, υποστήριξε με δηλώσεις του στον astraparis.gr, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Βασίλης Μυριαγκός.

Το τοπικό συμβούλιο, τονίζει, γνώριζε ότι είχε ξεκινήσει η συζήτηση και η διαδικασία για την εξεύρεση νέου χώρου για την κατασκευή βιολογικού από τον Οκτώβριο, ύστερα από αίτημα του τοπικού συμβουλίου Καταρράκτη και ότι ενώ εξετάστηκαν περιοχές και ήταν στην τελική ευθεία το θέμα, ξαφνικά ανατράπηκαν όλα και ήρθαν οι καταγγελίες και παραιτήσεις περί μη ενημέρωσης, καθώς και η παραίτηση του αντιδημάρχου Ιωνίας κ. Γιώργου Κλιαμενάκη.

«Στις 15 Δεκεμβρίου μας ζήτησαν να βρούμε τον χώρο που θα γίνει ο νέος βιολογικός. Ψάχναμε για μήνες, αναζητούσαμε χωράφια στην περιοχή και δεν βρίσκαμε. Βρήκαμε στην περιοχή της Καλαθούς. Ήρθαν οι ειδικοί από την Μυτιλήνη, περπάτησαν και είδαν τους χάρτες. Μίλησαν με το τοπικό συμβούλιο που τους ρωτούσαν τα πάντα, αν κινδυνεύουν οι γεωτρήσεις, τους εξήγησαν τα πάντα και τότε οι του τοπικού συμβουλίου συμφώνησαν. Τώρα ,έρχονται και λένε δεν ξέραμε. Θα προσπαθήσω μέχρι εκεί που μπορώ. Από εκεί και πέρα ας μην γίνει και τίποτα», κατέληξε ο κ. Μυριαγκός.

Για τον βιολογικό καθαρισμό του Καταρράκτη στην Καλαθού, θα γίνει ενημερωτική συζήτηση μέσω Skype με ευθύνη της ΔΕΥΑΧ την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 18:00. Οι μελετητές και οι υπηρεσιακοί θα παρουσιάσουν την μελέτη και θα απαντήσουν σε ο,τιδήποτε χρειάζεται για το έργο αυτό. «Αν θέλουν ok, αν δεν θέλουν τι να κάνουμε. Εξηγήσαμε και θα το εξηγήσουν και οι μελετητές ότι κατασκευαστικά επειδή οι συγκεκριμένοι βιολογικοί είναι σύγχρονοι, είναι στεγανοί και σε ξενοδοχειακές μονάδες 1000 ατόμων που τους έχουν εγκαταστήσει, ποτίζουν τα παρτέρια τους με το νερό που βγαίνει», κατέληξε ο κ. Μυριαγκός.

Ο ίδιος δε, για την παραίτηση Κλιαμενάκη σχολίασε ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωνίας παρασύρθηκε από όσους ήθελαν να τον εκτοπίσουν από την θέση του και δήλωσε παραίτηση.