Να ενισχυθεί με τελωνειακούς κα αστυνομικούς το τελωνείο Χίου

Την άμεση ενίσχυση του τελωνείου Χίου με προσωπικό, τελωνειακούς και αστυνομικούς, έστω και αποσπασμένους για την θερινή περίοδο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση των επισκεπτών κυρίως από την Τουρκία, ζητά το Επιμελητήριο Χίου.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, επισημαίνει ότι «το τελωνείο της Χίου, με ελλιπείς κτιριακές υποδομές, λειτουργώντας σε δύο κτίρια απομακρυσμένα μεταξύ τους, και υποστελεχωμένο, τόσο όσον αφορά τελωνειακούς, όσο και αστυνομικούς υπαλλήλους, με πολύ μεγάλη δυσκολία καταφέρνει να ανταποκρίνεται στον διαρκώς διογκούμενο φόρτο εργασιών, αλλά και στη διατήρηση  επιπέδου υπηρεσιών που αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα».

Το Επιμελητήριο ζητά την ενίσχυση του τελωνείου Χίου, «ώστε να αναβαθμισθεί η λειτουργία του, η ταχύτητα εξυπηρέτησης των επισκεπτών και των επιχειρήσεων, αλλά να εξωραϊστεί και η  πρώτη εντύπωση που σχηματίζουν οι επισκέπτες που εισέρχονται στη χώρα μας από τη συγκεκριμένη πύλη εισόδου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια