Νατοϊκά παιχνίδια στο Αιγαίο και πρόσκληση του ΚΚΕ για επαγρύπνηση

Για νατοϊκά παιχνίδια στο Αιγαίο, που έχουν να κάνουν με ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε ζητήματα ενέργειας και άλλα συμφέροντα στην περιοχή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, που καλεί τους Χιώτες σε επαγρύπνηση και οργάνωση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως ακολούθως:

«Το ότι η τουρκική αστική τάξη αναβάθμισε τη συμμετοχή της στη νατοϊκή αρμάδα που περιπολεί εδώ και ένα χρόνο στο Αιγαίο, είναι μια ακόμα απόδειξη για το πόσο προκλητικό είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τάχα διασφαλίζει τη σταθερότητα για τον ελληνικό λαό, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

«Η τουρκική συμμετοχή διπλασιάστηκε αριθμητικά και αναβαθμίστηκε ποιοτικά αφού με ΝΑΤΟική «βούλα», τα τουρκικά πολεμικά πλοία καλύπτουν πλέον διπλάσιο χώρο ευθύνης και ελέγχου στο Αιγαίο. Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση σε non paper που εξέδωσε (Απρίλης 2015), αναφέρει: «Το NATO θέλει κάθε μέρα για τις δικές του ανάγκες εναέρια επιτήρηση σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο»… «Τη ΝΑΤΟική επιτήρηση ανέλαβαν οι Τούρκοι που έχουν νέα αεροσκάφη, τα “CN-235”. Οι Τούρκοι, λοιπόν, άρχισαν να πετούν με “ΝΑΤΟικό καπέλο” και πηγαίνοντας προς Νοτιοανατολική Μεσόγειο περνούν απ’ όλο το Αιγαίο με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ».

Αποδεικνύεται ότι η έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με το πρόσχημα της διαχείρισης του προσφυγικού, έχει να κάνει ακριβώς με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, τους σχεδιασμούς για την ενέργεια, τη διαμετακόμισή της και άλλα ζητούμενα του κεφαλαίου, πεδίο όπου αναζητούν ρόλο και κεφάλαια από Τουρκία και Ελλάδα, γι’ αυτό και προωθούν τις θέσεις τους και με στρατιωτικά μέσα.

Η ΝΑΤΟική αρμάδα υποτίθεται ότι «καταγράφει την τουρκική προκλητικότητα» στον αέρα και τη θάλασσα του Αιγαίου, με την ελληνική κυβέρνηση να αποσιωπά συστηματικά πως η ΝΑΤΟική θέση περί διμερών διαφορών στο Αιγαίο, αλλά και περί Αιγαίου – ενιαίου επιχειρησιακού χώρου, συμβάλλουν στην πράξη στο «γκριζάρισμά» του.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τους Χιώτες, του νησιώτες σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και οργάνωση ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς τους επιθετικούς – δολοφονικούς σχηματισμούς όπως το ΝΑΤΟ. Η διαπάλη για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής που υπηρετούν με συνέπεια με την πολιτική τους η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση για λογαριασμό των μονοπωλίων τους, μπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια