Ναυάγιο για το λιμάνι στα Λιμνιά της Βολισσού

Τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση άρα και το έργο βελτίωσης του τουριστικού καταφυγίου του λιμένα Λιμνιών της Βολισσού, επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τονίζοντας ότι η βελτίωση των λιμενοβραχιόνων του λιμένα θα τον καταστήσει λειτουργικό και θα δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή ο κ. Μιχαηλίδης υποστηρίζει ότι από τον  Φεβρουάριο του 2019 που είχε υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση από την τότε υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά και τον τότε δήμαρχο Χίου κ. Βουρνού για την εκτέλεση του έργου με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την υλοποίηση του έργου.

“Το έργο αυτό καθυστέρησε σημαντικά σε επίπεδο μελετών και αναγκαίων αδειοδοτήσεων. Η πλήρης στασιμότητα και η σοβαρή καθυστέρηση στο να έρθει ο φάκελος του έργου εγκαίρως στην επιτροπή τουριστικών λιμένων, έχει δημιουργήσει υπαρκτό κίνδυνο απώλειας χρηματοδότησης του έργου. Η ολιγωρία αυτή, που αφορά κυρίως το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, είναι ακατανόητη και θα ζητήσουμε απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου”, καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια