Νεκροί 3 ανήλικα και μία γυναίκα, ένας αγνοούμενος και 22 διασωθέντες από το ναυάγιο στα Νένητα (βίντεο)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:42

Τρία ανήλικα παιδιά και μία γυναίκα είναι είναι οι νεκροί στον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό του ναυαγίου που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 26 Οκτωβρίου 2021, στην θαλάσσια περιοχή των Νενήτων Χίου, ανοικτά των Γριδίων.

Οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονται σε 22, ενώ ένας εξακολουθεί να είναι αγνοούμενος και συνεχίζονται οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:40 Τρεις σοροί έχουν ανασυρθεί από τους συνολικά επτά αγνοούμενους του ναυαγίου βάρκας με 27 πρόσφυγες και μετανάστες, που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 26 Οκτωβρίου 2021, στην θαλάσσια περιοχή των Νενήτων Χίου, ανοικτά των Γριδίων.

Λίγο πριν τις 11 είχε μεταφερθεί μία σορός στο νοσοκομείο Χίου και ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις άλλες.

Οι έρευνες για την ανεύρεση και των υπολοίπων τεσσάρων που αγνοούνται συνεχίζονται με όλα τα πλωτά και εναέρια μέσα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:17

Άγνωστος αριθμός νεκρών από τους συνολικά επτά που δεν έχουν διασωθεί είναι το μέχρι στιγμής τραγικό αποτέλεσμα από ναυάγιο βάρκας με 27 πρόσφυγες και μετανάστες, που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 26 Οκτωβρίου 2021, στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Νενήτων Χίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο του Λ.Σ. μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 20 άνθρωποι και οι μαρτυρίες τους αναφέρουν ότι στην βάρκα επέβαιναν 27. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί, άγνωστος μέχρι τώρα ο αριθμός τους, καθώς και αγνοούμενοι.

Στην περιοχή επιχειρούν για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ., το ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμεναρχείου Χίου, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, ένα πλοίο του ΝΑΤΟ, τρία παραπλέοντα σκάφη και τρία αλιευτικά.

Το σήμα κινδύνου για το ναυάγιο, ανοικτά από την παραλία Γρίδια Νενήτων, έφτασε στο λιμενικό μέσω του 112.

Θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες