Νέο voucher στον τουρισμό για 4.000 ανέργους, από τον ΣΕΤΕ

Προκήρυξη για 4.000 προσλήψεις για άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών με το νέο πρόγραμμα voucher στον τουρισμό θα εκδώσει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Πρόκειται για τη β΄ φάση του προγράμματος voucher για την κατάρτιση και απασχόληση σε τουριστικά επαγγέλματα συνολικά 8.000 θέσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο συντονιστής του προγράμματος Μιχ. Κυριακίδης στο πλαίσιο του 14ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ, η πρώτη φάση του προγράμματος ξεκίνησε το Μάιο, αφορούσε 3.950 θέσεις, για τη διεκδίκηση των οποίων υπέβαλλαν σχετικές αιτήσεις 48.000 νέοι.

Ήδη, έχει δρομολογηθεί η τροποποίηση του προγράμματος με την εισαγωγή δύο αλλαγών που θα εισάγει καινοτομίες. Η πρώτη αφορά την υποχρέωση όλων όσοι ολοκληρώσουν το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης να πιστοποιηθούν σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14024. Η δεύτερη αφορά τη δημιουργία ενός ενιαίου «πακέτου» εκπαιδευτικού υλικού (ιδιοκτησίας του ΙΝΣΕΤΕ) το οποίο θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν όλοι οι πάροχοι εκπαίδευσης που θα αναλάβουν να καταρτίσουν τους επιλεγέντες.

Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διάρκειας 80 ωρών και διαρκεί περίπου ένα μήνα.

ΠΗΓΗ: DIKAIOLOGITIKA.GR