Ο δήμαρχος και η Λαϊκή Συσπείρωση για τον θάνατο του πυροσβέστη

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον άδικο θάνατο του 43χρονου πυροσβέστη στην Κατάβαση Χίου, την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, έστειλαν ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου. Αναλυτικά:

«Αβάσταχτος και ατελείωτος πόνος το φευγιό του αρχιπυροσβέστη μας Ματθαίου Χρυσούλη την ώρα του καθήκοντος. Κανένας παρηγορητικός λόγος δεν μπορεί να απαλύνει τον άδικο χαμό του και τον απίστευτη οδύνη των αγαπημένων του. Τούτη την ώρα υπερτερεί η σπαρακτική σιωπή και η υπόκλιση με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο απίστευτα τραγικό γεγονός.

Ματθαίο, δεν θα σε ξεχάσουμε».

ΛΑΣ: Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία ο άδικος χαμός του πυροσβέστη μας

«Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη μας Μ. Χ., ενός άριστου οικογενειάρχη και ανθρώπου, που έπεσε στον βωμό του καθήκοντος, βυθίζοντας στην θλίψη το νησί μας και τους οικείους του.

Δυστυχώς, ο θάνατός του, όπως και των προηγούμενων δύο   πυροσβεστών που με παρόμοιες συνθήκες έχασαν τη ζωή τους, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, σηματοδοτεί τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της Ν.Δ.

Φέρνει στην επιφάνεια τις αντίξοες και επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες που εργάζονται, τις υπερωρίες, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται υπέρμετρα το υπάρχον, την ανυπαρξία γιατρού εργασίας που είναι απαραίτητο να συνοδεύει τις αποστολές, την ανυπαρξία προληπτικού ιατρικού ελέγχου του προσωπικού της πυροσβεστικής σε όλα τα επίπεδα και σε τακτά διαστήματα, ώστε να αποφεύγονται αυτά τα τραγικά για την υγεία των πυροσβεστών αποτελέσματα.

Ο χρόνος που χάθηκε γατί το πολυδύναμο ιατρείο της Βολισσού, εκτός των άλλων βασικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν διαθέτει οδηγό ασθενοφόρου, έρχεται να συμπληρώσει την τραγωδία της οικογένειας, της περιοχής της Αμανής και του νησιού, συμπληρώνοντας με έναν ακόμα θάνατο κοντά στους άλλους τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, απαιτεί επιτέλους η κυβέρνηση και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, να σκύψουν πάνω στα πάγια και διαρκή προβλήματα του Σώματος, να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυσή τους, να αγκαλιάσουν τις οικογένειες των αδικοχαμένων πυροσβεστών που έπεσαν πάνω στο καθήκον και να αφήσουν τις παράτες και τα μεγάλα λόγια, που μόλις περάσει το κακό τα παίρνει ο αέρας.

Μόνο έτσι θα βρει δικαίωση η θυσία του πυροσβέστη μας και των προηγούμενων πυροσβεστών, μόνο έτσι θα ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για νέα θύματα και νέα εργατικά ατυχήματα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».  

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια