Ο κορονοϊός άδειασε τα ράφια στα σούπερ μάρκετ της Χίου

Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, έφεραν τον πανικό και οδήγησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας στα σούπερ μάρκετ, παρά τις οδηγίες του υπουργείου υγείας και τις συστάσεις για ψυχραιμία και αποφυγή του πανικού.

Από το πρωί ξεκίνησε η κίνηση στα σούπερ μάρκετ, κάτι που αρχικά βρήκε ερμηνεία στο ότι είναι τέλος του μήνα, άρα πρώτες μέρες πληρωμής μισθών και συντάξεων και αγορών. Όμως όσο περνούσε η ώρα και όσο τα νέα περί του ιού και των κρουσμάτων έδιναν και έπαιρναν, ο κοσμος στα σούπερ μάρκετ πραγματικά έκανε ουρές.

“Ημουν πάνω από μισή ώρα στην ουρά για ταμείο” αναφέρει συμπολίτισσα μας που δεν βρήκε μακαρόνια ούτε για δείγμα στα ράφια.

Οι ελλείψεις σε ζυμαρικό και ρύζια οδήγησαν τους καταναλωτές να πηγαίνουν από το ένα σούπερ μάρκετ στο άλλο. “Πήγα σε δυο σούπερ μάρκετ για να βρω μακαρόνια. Δεν είχαν ούτε το κοφτό μακαρονάκι.Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση. Ακόμη και τα νερά είχαν τελειώσει” αναφέρει νοικοκυρά που χρειάστηκε να αφιερώσει τουλάχιστον δυο ώρες για τα ψώνια της ημέρας.

Κυρίως τα προϊόντα που έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια είναι, τα κατεψυγμένα, τα ζυμαρικά (μακαρόνια ρύζι), όσπρια, γαλακτοκομικά μακράς διάρκειας, απορρυπαντικά, λάδι, νερά ακόμη και χαρτικά.

Λίγο πριν το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το βράδυ της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2020, τα ράφια ήταν άδεια. “Δεν έχω ξαναδεί ποτέ όσα χρόνια εργάζομαι, αυτό το πράγμα” αναφέρει υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ.

Η ίδια κατάσταση αναμένεται να επικρατεί και αύριο Σάββατο, ωστόσο λόγω του απαγορευτικού που ισχύει στον απόπλου των πλοίων, ενδεχόμενα να υπάρξουν και ελλείψεις σε κάποια προϊόντα.

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια