Ο Μιχάλης Φυτούσης με το «λαχανόδεντρο» σε νέες… κηπουρικές περιπέτειες

Διέξοδο στην κηπουρική – μετά και την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου δήμου Χίου – βρήκε ο κ. Μιχάλης Φυτούσης, νεοεκλεγείς πρόεδρος στο Πιτυός, ο οποίος έφτιαξε το δικό του… λαχανόδεντρο, στον χώρο που βρίσκεται το γεωπονικό κατάστημα του γιού του Χρήστου, στην λεωφόρο Ενώσεως, στη Χίο.

Το… λαχανόδεντρο παράγει – προς το παρόν – μελιτζάνες και μάλιστα τις κλασσικές μαύρες και τις τσακώνικες, ντοματάκια cherry και άλλη μια ποικιλία λίγο μεγαλύτερα και βρίσκεται σε αναμονή για τις μεγάλες κανονικές ντομάτες, ενώ ο βλαστός της πιπεριάς είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Πώς τα κατάφερε; Πάνω σε έναν θάμνο, ποικιλίας solanum, που είναι το υποκείμενο φυτό, μπόλιασε όλα αυτά τα λαχανικά που αναφέραμε κι όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η παραγωγή πάει μια χαρά. Ο ίδιος εκτιμά ότι με λίγη προσοχή τα φυτά θα επιβιώσουν και τον χειμώνα.

Το πρωτότυπο δέντρο του έχει προσελκύσει την προσοχή των πελατών, ένας δε Ελληνοαμερικάνος του έδωσε παραγγελία να του φτιάξει ένα ίδιο και να του το φυλάξει.