Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πήγε στις Οινούσσες για τον βιολογικό που προκαλεί αντιδράσεις

Στις Οινούσσες μετέβη χθες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., χθες Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, κυρίως για να σχηματίσει εικόνα για το έργο του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων.

Στο κλιμάκιο μετείχαν ο βουλευτής Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και οι υποψήφιοι βουλευτές κα Σέβη Πειραντάκου και κ. Μάριος Νεαμονιτάκης.

Επισκέφτηκαν τον χώρο όπου εκτελείται το έργο του βιολογικού καθαρισμού του νησιού και συνομίλησαν με τους κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την χωροθέτηση του έργου. Έκαναν δε γνωστή την απόφασή τους, με την οποία κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτιώμενοι υγειονομικούς, περιβαλλοντικούς και άλλους λόγους. Τονίστηκε η ανάγκη οποιοδήποτε έργο να έχει, μετά από ενημέρωση των πολιτών, την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισκέφθηκαν την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών και το αγροτικό ιατρείο του νησιού και τέλος είχαν σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Οινουσσών κ. Γιώργο Δανιήλ.