Ο ξυλοκλέφτης των ελιών κτύπησε ανελέητα στο Άγιο Γάλας (φωτό)

Γέμισε για τα καλά την αποθήκη του με ξύλα ή μπορεί και να πουλήσει και σε άλλους εν όψει του επερχόμενου χειμώνα ο… ξυλοκλέφτης, που κουτσούρεψε παραγωγικές ελιές, αλλά και δασικά δέντρα, στην γεωγραφική περιφέρεια του Αγίου Γάλακτος.

Το περιστατικό ή για την ακρίβεια τα περιστατικά συνέβησαν της τελευταίες ημέρες, αλλά όπως λένε και στο Άγιο Γάλας η μια κουμπώνει τις πολλές. Η περιοχή που προτιμούσε ήταν σε χωράφια κοντά στον εγκαταλελειμμένο οικισμό του Άη Γιάννη, ανατολικά του Αγίου Γάλακτος, πάνω στο βουνό, όπου ελάχιστες φορές πηγαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, εφέτος δε που δεν υπάρχουν και ελιές σχεδόν καθόλου.

Στην τελευταία του εξόρμηση ο δράστης κατελήφθη επί τω έργω, από κάτοικο του χωριού και μόλις έγινε αντιληπτός φόρτωσε άρον άρον τα σύνεργα (πριόνια κ.λπ.) στο αυτοκίνητό του κι έγινε καπνός.

Για κακή του τύχη, όμως, ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του κατεγράφη και παρεδόθη στις διωκτικές αρχές (δασαρχείο και αστυνομία) και είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός του και η κίνηση των διαδικασιών για την ποινική του δίωξη.

Έχει… ενδιαφέρον δε, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ότι προτιμούσε δέντρα με χοντρούς κορμούς, ενώ άφηνε ως μη έχοντα καύσιμη αξία τους μικρότερους κορμούς να επιβιώσουν, για να επανέλθει στις επόμενες χρονιές και να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια