«Όχι» και από την ΟΕΒΕ στα κλειστά κέντρα για πρόσφυγες και μετανάστες

Κοφτό και ξεκάθαρο είναι το «όχι» της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Χίου, στην δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων .

Χαρακτηρίζοντας απάνθρωπη την επιλογή της κυβέρνησης να δημιουργήσει εγκαταστάσεις φυλακές σε έναν απομακρυσμένο τόπο όπως είναι η ευρύτερη περιοχή του Αίπους, η ΟΕΒΕ δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή της.

«Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η Ε.Ε. φοβάται το ενδεχόμενο ότι οι πρόσφυγες που θα περάσουν στην ενδοχώρα θα βρουν τρόπο να περάσουν τα σύνορα παράνομα, επομένως για τους Ευρωπαίους η θάλασσα που χωρίζει τα νησιά μας από την υπόλοιπη Ελλάδα αποτελεί προστασία.

Είναι οφθαλμοφανές ότι το πρόβλημα δεν το δημιουργούν οι κατατρεγμένοι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές που ακολουθούν οι τελευταίες Κυβερνήσεις “δίνοντας το χέρι” στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Πρέπει λοιπόν, να έρθουμε σε ρήξη με τις πολιτικές αυτές καθώς δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και οι προσφυγικές ροές δε θα σταματήσουν ποτέ!

Ζητάμε

  • τη λειτουργία ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δομής που θα πραγματοποιεί καταγραφή, ταυτοποίηση και θα προωθεί τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα!
  • Την ολιγοήμερη παραμονή τους στη δομή σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες
  • Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου, χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων ή ασύλου έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια