Όχι στην ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισητηρίων και επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου ζητά η ΟΕΒΕ

Αύξηση του κόστους διαβίωσης για του νησιώτες και πλήγμα στο εμπόριο και τον τουρισμό, θα επιφέρει η αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, επισημαίνει με ανακοίνωση της η ΟΕΒΕ.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων,  εκφράζει την εναντίωση της στην αύξηση των εισιτηρίων που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας καθώς ο επιβάτης εκτός από τα 3 με 5 ευρώ παραπάνω,  θα πρέπει να υποστεί  πολύωρη ταλαιπωρία στο πλοίο. Ο συνδυασμός υψηλού κόστους και ταλαιπωρίας μετατρέπουν τα νησιά μας σε «απαγορευμένο» τουριστικό προορισμό.

Η αύξηση του κόστους των εισιτηρίων αποτελεί «βραχνά» κυρίως για τους κατοίκους των νησιών του βορείου Αιγαίου αφού δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που η δουλειά τους υποχρεώνει να μετακινούνται συχνά ενώ η ενδεχόμενη μετακίνηση μια τετραμελούς οικογένειας με τις νέες τιμές κοστίζει περίπου 50-80 ευρώ παραπάνω., σημειώνει η Ομοσπονδία ζητώντας το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά  να ισχύει για όλους, όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους.

«Θεωρούμε λοιπόν ότι οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων θα φέρουν τα νησιά μας σε ακόμα πιο δυσμενή θέση. Η μοναδική προσπάθεια στήριξης των νησιωτών  στο ζήτημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους που παρέμενε άλυτο εδώ και χρόνια, είναι η θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου το οποίο αφορά μόνο στους μόνιμους κατοίκους των νησιών και όχι τους επισκέπτες ενώ η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να πάρει και 2 μήνες.

 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου ζητά το Μεταφορικό Ισοδύναμο να ισχύσει και για τους επισκέπτες των νησιών καθώς θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει το ενδιαφέρον των τουριστών ενώ αιτούμαστε την συντόμευση της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων στους πολίτες.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητά από την Κυβέρνηση να δει τις πραγματικές διαστάσεις και επιπτώσεις που επιφέρει η αύξηση των εισιτηρίων στους πολίτες των νησιών μας! Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια