Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Μετά τους εκπαιδευτικούς και οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στην μεθόδευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ηλεκτρονική ψηφοφορίαγια την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά και τα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ ΟΤΑ αντιδρά στο μέτρο υποστηρίζοντας ότι, με “πάτημα” την πανδημία η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κεκτημένα των εργαζόμενων και να δρομολογήσει καταστάσεις που θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

“Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, προετοιμάζει το έδαφος για την πραγματοποίηση των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά και τα Πειθαρχικά Συμβούλια, μέσω συστημάτων ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε όλο το Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α., έχοντας προφανώς ως πρότυπο την απολύτως αποτυχημένη διαδικασία που υιοθέτησε στον χώρο της Εκπαίδευσης, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα της καθολικής σχεδόν αποχής εκ μέρους των εκλογέων και της μαζικής απόσυρσης των υποψηφιοτήτων. Λησμονεί ωστόσο ο κύριος Θεοδωρικάκος, που θα κληθεί να εκδώσει την σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση, ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν διασφαλίζει την καθολική συμμετοχή και φαλκιδεύει την δημοκρατική έκφραση των εργαζομένων κατά την επιλογή των εκπροσώπων τους, ενώ το «Σύστημα ΖΕΥΣ» κάθε άλλο παρά ασφαλές και στεγανό μπορεί να χαρακτηριστεί. Για τους λόγους αυτούς, κάθε προσπάθεια εφαρμογής του εν λόγω μοντέλου θα μας βρει καθολικά αντίθετους, έτοιμους να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, μαζικά και οργανωμένα.

Και επειδή τελικώς κάτω από το πέπλο της πανδημίας επιχειρείται να δρομολογηθούν κάθε λογής πάγιες καταστάσεις, που θίγουν τους εργαζόμενους και τα δημοκρατικά δικαιώματα τους, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. υπενθυμίζει στην κυβέρνηση, ότι εάν οι συνέπειες του COVID 19 είναι η πραγματική «αγωνία» τους, αρκεί να δοθεί παράταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά και τα Πειθαρχικά Συμβούλια μέχρι να καταστεί δυνατή η δια ζώσης διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια