Όχι στην τράπεζα θεμάτων από την Ένωση Γονέων Χίου

Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων αυτή τη χροιά ζητά και η Ένωση Γονέων Χίου σε πλήρη ταύτιση με εκπαιδευτικούς και άλλες ενώσεις ανά τη χώρα.

Η Ένωση Γονέων Χίου επιχειρηματολογώντας σχετικά με την άποψη της να μην εφαρμοστεί φέτος το μέτρο εξαιτίας των ειδικών περιστάσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αναφέρει: “Ειδικότερα φέτος υπήρξαν σημαντικά μαθησιακά κενά λόγω της τηλεκπαίδευσης τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία το ΥΠΑΙΘ δεν κάλυψε με επαρκή τρόπο .

Υπήρξαν σημαντικά κενά εκπαιδευτικών με την μη έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς και λόγω των συνθηκών κλήθηκαν πχ βιολόγοι να διδάξουν Φυσική , φυσικοί Μαθηματικά κλ.π. με ότι αυτό συνεπάγεται στην ισότιμη παροχή γνώσης σε όλους τους μαθητές .

Με την εφαρμογή του πρωτόκολλου για το κλείσιμο του τμήματος αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, τα περισσότερα τμήματα λειτούργησαν με συνεχείς απουσίες παιδιών, με αποτέλεσμα η ύλη να έχει διδαχθεί αποσπασματικά στο σύνολο σχεδόν των μαθητών.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έτσι και αλλιώς υπερβολική ύλη ( που θα έπρεπε κάποια στιγμή να επανεξεταστεί )  δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο σε μαθητές , καθηγητές και γονείς”

Η Ένωση Γονέων Χίου καλεί το ΥΠΑΙΘ να επανεξετάσει συνολικά το ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και φυσικά να υπάρξει επιτέλους ένας ουσιαστικός διάλογος για την παιδεία και τους Συλλόγους Γονέων στην πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 11Μαίου 2022 για “να διεκδικήσουμε μαζικά να μην δώσουν ούτε φέτος τα παιδιά μας εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει .

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια