Οι εποχές του αποφασίζομεν και διατάσσομεν έχουν παρέλθει, διαμηνύουν οι Χαλκούσοι

Αντιδρούν στον περιφερειακό δρόμο του Χαλκειούς οι κάτοικοι του χωριού και διαμηνύουν στην περιφέρεια ότι αν δεν περιμένει την απόφαση του ΣτΕ και επιδώσει τα ειδοποιητήρια για τις απαλλοτριώσεις θα της τα επιστρέψουν πίσω.

Οι ιδιοκτήτες και οι επαγγελματίες του Χαλκειού, που θίγονται από το μη αναγκαίο, όπως το χαρακτηρίζουν,  έργο της παράκαμψης του οικισμού πραγματοποίησαν συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και κατέληξαν στα εξής:

“1.  Το έργο βασίζεται σε μια μελέτη που έγινε πριν από μια εικοσαετία και δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του χωριού μας και των άλλων Kαμποχώρων.  

2. Το τεράστιο κόστος που θα απαιτηθεί για μια διαδρομή 2,5 περίπου χιλιομέτρων θα ήταν αρκετό για να διαπλατυνθεί ο δρόμος που αρχίζει από το Χριστό Βαρβασίου και καταλήγει σε όλα τα καμπόχωρα, μια απόσταση παραπάνω από 15 χιλιόμετρα. Έτσι θα διευκολυνόταν όλος ο πληθυσμός της περιοχής.  Οι αρμόδιοι αγνοούν το πόσο επικίνδυνο είναι το τμήμα του δρόμου στον κατήφορο του Γρου, όπου έγιναν μέχρι και θανατηφόρα ατυχήματα; Τόσο άσχετοι και αδιάφοροι είναι προς μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους; Στο πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει στοιχειώδης ευαισθησία;

3. Πρόσφατα ό ίδιος ο Περιφερειάρχης για την παράκαμψη του Βροντάδου πρότεινε τρεις επιλογές για να αποφασίσουν οι κάτοικοι. Εμείς στο Χαλκειός είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού; Στην περίπτωσή μας δεν δόθηκε άλλη επιλογή. Η εποχή του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” έχει παρέλθει. Η Δημοκρατία μας έχει κανόνες απαραβίαστους, τους οποίους οι ηγήτορες της κοινωνίας οφείλουν να σέβονται.

4.  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια θα σεβαστεί  το Ανώτατο Δικαστήριο και θα περιμένει την έκδοση της απόφασής του για να μας αποσταλεί το έγγραφο ανακακοίνωσης της απαλλοτρίωσης. Διαφορετικά θα υποχρεωθούμε να  συγκεντρώσουμε  τα έγγραφα και να σας τα επιστρέψουμε.

5. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας με κάθε νόμιμο μέσο. Ας μη ξεχνούν ορισμένοι ότι πλησιάζει η ώρα της κάλπης και τότε θα λειτουργήσουμε αποτρεπτικά για όσους αγνόησαν τη δημοκρατική δεοντολογία και ακολούθησαν αυταρχικές ατραπούς.”