Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ βάζουν στην θέση της την ΔΕΕΠ Χίου της Νέας Δημοκρατίας

«Πληρωμένη απάντηση» δίνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ σε όσα θλιβερά υποστήριξε με χθεσινή, Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, η ΔΕΕΠ Χίου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δικαιολόγησε το ξεχαρβάλωμα του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί και υποβάθμισε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ.

Στην σημερινή, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, ανακοίνωσή του το Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Ρόδου, στο οποίο υπάγονται και οι εργαζόμενοι της Χίου, καταρρίπτει ένα προς ένα τα σαθρά επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζει τις πραγματικές ανάγκες του τομέα και χαρακτηρίζει ψευδή και συκοφαντικά όσα η ΔΕΕΠ υποστηρίζει ότι «επτά διασώστες δεν υπηρετούν ως οφείλουν».

Αναλυτικά, στη ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Χίου (9.8.2022) σχετικά με το ΕΚΑΒ επιδιώκει αφενός να θολώσει τα νερά με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφετέρου να υποβαθμίσει εν μέρει το σοβαρότατο πρόβλημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ Χίου.

Η σκληρή πραγματικότητα αποτυπώνεται σε αριθμούς που είναι αμείλικτοι:

1. Στο ΕΚΑΒ Χίου τη δεδομένη χρονική στιγμή υπηρετούν 14 ενεργοί διασώστες.

2. Μας οφείλονται συνολικά 1419 ημέρες ρεπό και άδειες, τις οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει διότι πρώτιστο μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των τρεχουσών αναγκών των κατοίκων του νησιού μας και η διατήρηση της ασφάλειας τους στο μέτρο του εφικτού δεδομένων των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως τομέας.

3. Ψευδής και πλήρως συκοφαντική αποτελεί και η δήλωση στην ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Χίου ότι επτά διασώστες δεν υπηρετούν ως οφείλουν. Η πραγματικότητα είναι ότι ένας εργαζόμενος τελεί σε άδεια συνταξιοδότησης, ένας εργαζόμενος έχει μερική απαλλαγή ένεκα σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί και ακόμη ένας εργαζόμενος τελεί νομίμως σε άδεια ανατροφής τέκνου.

4. Οι υφιστάμενες ανάγκες του ΕΚΑΒ Χίου απαιτούν την πρόσληψη τουλάχιστον 11 μόνιμων διασωστών προκειμένου να λειτουργεί με ασφάλεια όλο το 24ωρο με δύο ασθενοφόρα.

Οι εργαζόμενοι επιχειρούμε πάνω από τις δυνάμεις μας με άκρατο επαγγελματισμό, αυτοθυσία και αυταπάρνηση έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε σε κάποιους να μετατρέψουν το σοβαρότατο πρόβλημα της ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της Χίου σε ένα κομματικό παιχνίδι.

Σχόλια