Οι Ήλιοι του Νίκου Σούτη

Έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο “Ήλιοι” παρουσιάζει ο Νίκος Σούτης στο “Περιβόλι” από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου 2023.

Δεχόμενος επιρροές από τους ήλιους, τους χάρτες και τις πυξίδες του δασκάλου του, Νίκου Γιαλούρη όσο και από τη σαρκαστική έκφραση του «Σατύρου» του Γιαννούλη Χαλεπά, που εκπροσωπεί διαχρονικά την εποχή του, οι «Ήλιοι» του Νίκου σε παρασύρουν σε δρόμους άλλοτε ειρωνικούς κι άλλοτε μελαγχολικούς και σε κάνουν να συνδεθείς με τους Ήλιους της ύπαρξης σου. Θα ήταν επιθυμητό μέσα από τα έργα αυτά ο καθένας από εμάς να ερευνήσει και να ανακαλύψει τον ήλιο της δικής του ύπαρξης και εσωτερικής πληρότητας.

  Πρόκειται για μεταξοτυπίες, οι οποίες με την επεξεργασία της επιζωγράφισης σε μικτή τεχνική, η καθεμία αποκτά τη μοναδικότητα της διαφορετικότητας και γίνονται μονοτυπίες.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Αυγούστου στις 20.00. Συμμετέχει φιλικά η μουσικός Φένια Χρήστου, η οποία θα παρουσιάσει 30 λεπτά πρωτότυπης μουσικής της για πιάνο και φωνητικά στο πλαίσιο της έκθεσης.