Οι πιέσεις των μαστιχοπαραγωγών φέρνουν αλλαγές στον νόμο για τα καταστατικά

Μετά τον αναβρασμό και τις έντονες αντιδράσεις των μαστιχοπαραγωγών της Νότιας Χίου, με επικεφαλής τον πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό των Νενήτων, καθώς και την πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη για την προώθηση τροπολογίας στα καταστατικά των συνεταιρισμών, η κυβέρνηση έρχεται σήμερα να δηλώσει την πρόθεσή της για τις αλλαγές αυτές.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (άσχετο μεν με το θέμα, σχετικό δε λόγω υπουργού και βουλευτή Χίου), πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό τηλεδιάσκεψη το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου 2022, με την συμμετοχή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά και του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) κ. ΓιώργουΤούμπου

Ειδικότερα, συζητήθηκε η τροποποίηση της νομοθεσίας για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και την εκλογή των αντιπροσώπων από τις γενικές συνελεύσεις των 20 πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών του νησιού της Χίου, αντί του ορισμού τους από τα κατά τόπους Δ.Σ., όπως προβλέπει ο νόμος 4673/2020. 

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι θα καταθέσει άμεσα σχετική νομοθετική διάταξη στην Βουλή για την επίλυση του θέματος, κάτι για το οποίο είχε δηλώσει κατ΄ αρχήν θετικός στην σύντομη συνάντησή του στην Βουλή με τον κ. Μιχαηλίδη, στις 21 Φεβρουαρίου 2021. 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια