Οκτώ εκατ. ευρώ για ερευνητικά έργα φορέων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Με το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, που μπορεί να φτάσει έως και τα 9,6 εκατ. ευρώ, θα ενισχυθούν φορείς ερευνητικού έργου στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Φωτάκη.

Η νέα δράση αφορά παραμεθόριες και νησιωτικές περιφέρειες της χώρας και πρόκειται να υλοποιηθεί από τον τομέα έρευνας και καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στόχος της προκήρυξης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, είναι η ενίσχυση της δυνατότητας των ερευνητικών φορέων να υλοποιήσουν ερευνητικά έργα υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αναπτυξιακής σημασίας στις σχετικές περιφέρειες.

Τα ερευνητικά έργα της παρούσας προκήρυξης θα υλοποιηθούν από πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ερευνητικά πανεπιστημιακά ινστιτούτα (ΕΠΙ) και ερευνητικά κέντρα – ινστιτούτα στις αντίστοιχες περιφέρειες εμπλουτίζοντας τις ερευνητικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε αυτά και ενδυναμώνοντας ή επεκτείνοντας τις υφιστάμενες υποδομές και εξοπλισμό.

Οι περιφέρειες αυτές είναι: Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Νότιο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος. Ενδεικτικά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προβλέπεται να κατανεμηθούν 13 εκατ. € (15,6 εκατ. € με δυνατότητα αύξησης 20%), 12 εκατ. € (14,4 εκατ. €) στην Ήπειρο, 8 εκατ. € (9,6 εκατ. €) στο Βόρειο Αιγαίο, 4 εκατ. € (4,8 εκατ. €) στην Δυτική Μακεδονία και 3 εκατ. € (3,6 εκατ. €) στην Στερεά Ελλάδα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια