Ομοφοβική επίθεση Μουτζούρη κατά Κασσελάκη – Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί του Περιφερειάρχη

Ομοφοβική επίθεση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου,  κ.Κώστα Μουτζούρη εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης σε παραλιακή ταβέρνα της Λέσβου για να γιορτάσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προέβη σε μια αδιανόητη, ρατσιστική και άκρως ομοφοβική δήλωση που γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω.

Κατά την ομιλία του και παρουσία αρκετών φίλων και συνεργατών του αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «κουνίστρα» και «οπισθογεμή» προκαλώντας τα ειρωνικά χλευάσματα των παρευρισκομένων.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Αρχίζει μια νέα σεζόν τώρα, μια νέα Περιφερειακή Αρχή. Θα πάμε καλά. Όλους θα τους βοηθάμε αν μπορούμε. Και με όλους θα συνεργαστούμε. Και με Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ… με όλους. Είναι κόμματα που τα ψηφίζει ο λαός».

Τότε κάποιος από τους παρευρισκόμενους ρώτησε: «Και με τον Κασσελάκη;», με τον Κώστα Μουζούρη να απαντά «Κουνίστρα είναι αυτός! Είναι λίγο οπισθογεμής!»

Χαρακτηριστική δε ήταν και η αντίδραση των παρευρισκομένων που αν κρίνει κάποιος από τα γέλια μάλλον απολάμβαναν το… χιούμορ του Περιφερειάρχη.

 

 

Κασσελάκης: «Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος κασσελάκης που μόλις χθες δέχτηκε άλλη μια ανάλογη επίθεση από τον δ’ήμαρχο Βόλου, απαντώντας σημείωσε πως, «Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι» και συμπλήρωσε στην ανάρτησή του για τις δηλώσεις Μουτζούρη: «Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση.

Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο», τονίζει

Ν.Δ: Καταδικάζει τις «ομοφοβικές επιθέσεις» στον Στέφανο Κασσελάκη

«Απερίφραστα» καταδικάζει τις «ομοφοβικές επιθέσεις» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, η Νέα Δημοκρατία από αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος δεν κατονομάζονται οι εν λόγω αιρετοί.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Προσπάθεια Μουτζούρη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Αργά το μεσημέρι κι ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του ο περιφερειάρχης σε ανακοίνωση του υποστηρίζει πως η συζήτηση που είχε ήταν με φίλους και κατεγράφη παρανόμως, με τον «δράστη» να φαίνεται να είναι στενός του συνεργάτης με σκοπιμότητα και εκβιαστικά κίνητρα.

“Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που  παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση  η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι ) και   διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Σε ότι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου.  Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν.

Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη”, κατέληξε ο περιφερειάρχης, χωρίς όμως να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε.

To KKE καταδικάζει τις ομοφοβικές επιθέσεις Μπέου και Μουτζούρη εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτές οι επιθέσεις, που προέρχονται από παράγοντες τους οποίους η ΝΔ έχει εκθρέψει πολιτικά, έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται μαζί τους και έχει στο παρελθόν στηρίξει – όπως και άλλοι – σε εκλογικές μάχες, αποδεικνύουν και το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, παρά την προσπάθεια κάποιων να να της “χτίσουν” προοδευτικό προφίλ», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.