Οργανώνονται τα Νοτιόχωρα

Ένα ενιαίο κοινό μέτωπο συγκροτούν οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων της Νότιας Χίου, (Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων), διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τα χωριά τους από τη δημοτική αρχή.

Για πρώτη φορά όλοι οι εκλεγμένοι βρέθηκαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στα Αρμόλια και έθεσαν επί τάπητος τα κοινά προβλήματα αλλά και τη γραμμή δράσης τους στην οποία κατέληξαν ομόφωνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται:

Στα Αρμόλια 19 Ιουνίου 19.30 μ.μ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των νεοεκλεγέντων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων των Δημοτικών ενοτήτων Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων. Η συμμετοχή ήταν καθολική και από τα 20 χωριά. Νέα πρόσωπα με όρεξη, με όνειρα, με ιδέες για προσφορά και δουλειά.
Σε ένα πολύ ωραίο κλίμα ενημέρωσης,διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προτάσεων αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα της νέας νομοθεσίας( Κλεισθένης Ν. 4555/2018) που αφορά τηλειτουργία και τις αρμοδιότητες των Τοπικών Κοινοτήτων.
Κοινό και ομόφωνο αίτημα όλων είναι, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου να ανταποκριθούν στην αγωνία και το ενδιαφέρον όλων των αιρετών εκπροσώπων της Νότιας Χίου, να ληφθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο αποφάσεις, ούτως ώστε να γίνουν περαιτέρω βήματα προόδου για τις ανάγκες εξυπηρέτησης της καθημερινότητας και της ανάπτυξης της πλέον παραγωγικής περιοχής του Νομού μας.
Στόχος είναι η βελτίωση της ζωής των κατοίκων και να δημιουργηθεί ένα αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης που να δώσει ζωή, ρόλο και αξία σε όλη την περιφερεία του Δήμου Χίου.
Οι ομόφωνες αποφάσεις που λήφθηκαν θα κατατεθούν θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο με την έναρξη της νέας Δημοτικής περιόδου την 1 Σεπτεμβρίου 2019″.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια