Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου!

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τον κόσμο, τη νέα δουλειά των Outernational με τίτλο EXT INC / REMEMBER ME
Το διεθνές διαπολιτισμικό πρότζεκτ Outenational αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς και συνθέτες από διάφορα σημεία του κόσμου, που βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση παραδοσιακών ήχων, ενώ κατά μήκος των συνόρων που διαλύονται, συλλαμβάνουν τη μουσική ως μια ιστορία αλλαγής και μετανάστευσης.
Το πρόγραμμα EXT INC / REMEMBER ME, που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους συνθέτες Aida Shirazi και Emre Dündar με στόχο τον εντοπισμό χαμένων παραδόσεων και τη σύνδεσή τους με το σήμερα.
Η Aida Shirazi εξερευνά ξεχασμένους ήχους, ο Emre Dündar χαμένες γλώσσες, τα μυστικά των οποίων ιχνηλατεί στις συνθέσεις του. Μπλεγμένα με αρχαίες μουσικές συνθέσεις κατά μήκος των συνόρων και νέες προσεγγίσεις σε παλιά τραγούδια, τα έργα τους (σύνθεση, electronics, φωνή) ρέπουν προς τη μελλοντική σύνδεση με άλλους ήχους και είδη.

Aida Shirazi: σύνθεση, electronics
Emre Dündar: σύνθεση, Midi Piano
Elisa Erkelenz: επιμέλεια & δραματουργία

James Banner, κοντραμπάσο | Andreas Arend, θεόρβη | Szilard Benes, κλαρινέτο | Rebecca Beyer, βιολί | David-Maria Gramse, βιολί | Emil Kuyumcuyan, κρουστά | Vladimir Waltham, τσέλο

Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 6 Αυγούστου, ώρα 21:00 το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου θα συμμετέχει με μια μικρής διάρκειας συναυλία με το κουιντέτο Outernational στο πολιτιστικό τετραήμερο «Διονυσιεία 2022» στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων στο Νεχώρι Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια