
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με πρωτότυπο αγώνα, από το chiosrunning
Έναν νέο, πρωτοποριακό και καινοτόμο θεσμό για την Χίο επιχειρεί να καθιερώσει το chiosrunning, διοργανώνοντας περπάτημα ή τρέξιμο 5 χλμ αποκλειστικά για γυναίκες στις 8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα εορτασμού για τα δικαιώματα των γυναικών.
Ο αγώνας είναι μη ανταγωνιστικός και δεν θα υπάρξουν νικήτριες, οι δε συμμετέχουσες θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη. Για τις 100 πρώτες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα δοθεί ένα αναμνηστικό γυναικείο φο μπιζού και μια αναμνηστική φανέλα.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο [email protected].
Η εκκίνηση θα γίνει στις 11 το πρωί και το πρόγραμμα προβλέπει την ακόλουθη διαδρομή:
1. Εκκίνηση και τερματισμός, μπροστά από το δημαρχείο.
2. Περιμετρικά την Πλατεία Βουνακίου,.
3. Στροφή δεξιά προς Απλωταριά, όπου θα την διασχίσουν, μέχρι τη Φιλίππου Αργέντη, θα στρίψουν αριστερά (θα περάσουν μπροστά από Μητρόπολη και Βιβλιοθήκη Κοραή)
4. Φιλίππου Αργέντη έως να βγουν στο λιμάνι (λεωφόρο Αιγαίου) και στρίβουν δεξιά με κατεύθυνση προς ξενοδοχείο«Χανδρής»(αν δεν έχει αέρα δυνατό θα προχωρήσουν ως ερυθρό φαναράκι λιμένα – αν έχει αέρα επιτόπου αναστροφή μπροστά από ξενοδοχείο – στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης).
5. Προχωράμε, όλη τη Λ. Αιγαίου με κατεύθυνση προς το Λιμεναρχείο και συνεχίζουμε μέχρι ναυτώνες (Μπούρτζι) αν έχει δυνατό αέρα και εναλλακτικά πράσινο φανό λιμένα, αν ο αέρας είναι νορμάλ.
6. Αναστροφή, είτε σε ναυτώνες, είτε σε πράσινο φανό λιμένα και επιστροφή όπισθεν Λιμεναρχείου -Νεωρίων και στροφή δεξιά προς οδό Μηνιώτη, στη συνέχεια μέχρι τη διασταύρωση Τσαμπερλή – Αγίου Γεωργίου,όπου θα διασχιστεί και θα περάσουν από «Ηλιάστρα».
7. Πέρασμα κάτω από τη Στοά του Κάστρου και μπροστά από την Κέννεντυ, βγαίνουν πάλι πλατεία Βουνακίου, όπου δεξιά στα 20 – 30 μέτρα τερματίζουμε!