Πάνω από 250 δέντρα φυτεύτηκαν στα Καρδάμυλα

150 και παραπάνω άτομα συμμετείχαν στη δεντροφύτευση στο βουνό Μαργαρίτης των Καρδαμύλων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023  από τον οργανισμό “Όλοι Μαζί Μπορούμε” σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν μαθητές/τριες του Ναυτικού Λυκείου TEENS και της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων, εργαζόμενοι, ναυτικοί του Ομίλου Τσάκος μαζί με τις οικογένειες τους αλλά και ντόπιοι κάτοικοι, φυτεύοντας πάνω από 250 δέντρα, εις μνήμην του Τάσου Ποδιά, πρώην Δημάρχου Καρδαμύλων. 

Ο στόχος της δράσης, πέρα από το προφανές, να πρασινίσει το άγονο και δύσκολο έδαφος, ήταν η ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, κυρίως των νέων για ένα πιο ποιοτικό αύριο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», Μιχάλης Μπελέγρης στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάϊ, «όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα όταν είμαστε περισσότεροι», ευχόμενος αυτός ο αριθμός να είναι μόνο η αρχή και να ακολουθήσουν πολλές αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Οι εθελοντές για άλλη μια φορά απέδειξαν έμπρακτα πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Σχόλια