Παντελής Μπουγδάνος: Διαχρονικό και επίκαιρο το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση για την ημέρα του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο αντιοπεριφερειάρχης κ. Παντελής Μπουγδάνος, επιλέγοντας να μην πάρει θέση στην πολιική αντιπαράθεση που προέκυψε από την  αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον εορτασμό της επετείου.

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη:

“Ο αγώνας των φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς, είναι διαχρονικός και επίκαιρος. Οι νέοι του 1973 αγωνίστηκαν για μία δημοκρατική Ελλάδα, διεκδικώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και έγιναν σύμβολο αντίστασης.

Σαράντα επτά χρόνια μετά, η μνήμη των γεγονότων του Πολυτεχνείου συνεχίζει να μας συγκινεί και να μας εμπνέει, υπενθυμίζοντας μας το χρέος που έχουμε ως Έλληνες και ως άνθρωποι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Στεκόμαστε μπροστά σε τέτοιους αγώνες για μία καλύτερη Παιδεία, με υπερηφάνεια και θαυμασμό και οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους νέους στοχεύοντας σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον”.