Παραίτηση Αντωνίου από τις σχολικές επιτροπές

Την παραίτηση του από πρόεδρος των σχολικών επιτροπών ανακοίνωσε τη Μ. Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, σύμφωνα με όσα ορίζει ο εκλογικός νόμος, ο κ. Αλέξανδρος Αντωνίου.

Στο κείμενο της παραίτησης του ο κ. Αντωνίου, αφού ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του,  αναφέρει ότι χρηματοδοτήθηκαν τα σχολεία την τελευταία διετία με περίπου 500.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι οι σχολικές επιτροπές είναι οικονομικά εύρωστες και οργανωμένες, έχοντας προβεί σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού, εκσυγχρονισμού των κυλικείων και επεμβάσεων σε κτήρια και αύλειους χώρους, φέρνοντας  την σχολική τάξη πιο κοντά σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και βελτιώνοντας  την καθημερινότητα εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Ανταπεξήλθαμε με επιτυχία στις λειτουργικές ανάγκες, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα δαπανηθούν 70.000 €  παραπάνω για τη θέρμανση των σχολείων μας, λόγω του βαρύ χειμώνα που περάσαμε φέτος. Φυσικά  ακόμα έχουν να  γίνουν πολλά  και γι αυτό θέλω να ελπίζω ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, μιας και η όλη μέχρι τώρα συνεργασία μου με ανθρώπους της εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως παρατάξεων έδειξε ότι στην εκπαίδευση δεν χωρά η στείρα πολιτική αντιπαράθεση κι ότι όλοι εργάζονται για το καλό των παιδιών μας. Ο τρόπος  λειτουργίας  των σχολικών επιτροπών, με κυρίαρχο στοιχείο τον διάλογο, είχε ως αποτέλεσμα την  ομοφωνία στο σύνολο σχεδόν των εκατοντάδων αποφάσεων που ελήφθησαν», αναφέρει ο κ. Αντωνίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια